Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Πιθανή καθυστέρηση της Γερμανίας θα θέσει σε κίνδυνο τα στενά περιθώρια της Ελλάδας

Bloomberg: Πιθανή καθυστέρηση της Γερμανίας θα θέσει σε κίνδυνο τα στενά περιθώρια της Ελλάδας
Υπάρχει πίεση προς τη Merkel από το εσωτερικό – Οι Γερμανοί βουλευτές θέλουν να ξέρουν επακριβώς τι ψηφίζουν
Το γεγονός ότι η Γερμανία μπορεί να βγάλει εκτός… χρόνου την Ελλάδα όσον αφορά την επικύρωση της συμφωνίας και την έγκαιρη εκταμίευση της πρώτης δόσης, επισημαίνει το Bloomberg.
H Καγκελάριος Angela Merkel αντιμετωπίζει από την κοινοβουλευτική της ομάδα σχετικά με τη διαδικασία ψήφισης της συμφωνίας από τη Bundestag νωρίς την ερχόμενη εβδομάδα.
Οποιαδήποτε καθυστέρηση, όμως, από πλευράς Γερμανίας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα στενά περιθώρια για την Ελλάδα και τα άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια που πρέπει να ψηφίσουν για τη συμφωνία πριν τις 20 Αυγούστου, λόγω της πληρωμής προς την ΕΚΤ που είναι προγραμματισμένη εκείνη τη μέρα.
Χωρίς αυτή την έγκριση μέσα στο παραπάνω χρονικό πλαίσιο, η Ελλάδα θα αναγκαστεί ένα νέο δάνειο γέφυρα για να πληρώσει την ΕΚΤ.
«Πρέπει να μελετήσουμε προσεκτικά το κείμενο και μετά να ζητήσουμε την έγκριση της Bundestag για κάτι που θα διαρκέσει τρία χρόνια» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Jens Spahn και εξήγησε τι πραγματικά προέχει.
«Χρειάζεται να γίνει κατανοητό ότι το θέμα δεν είναι μία προγραμματισμένη πληρωμή στις 20 Αυγούστου, αλλά πώς μαζί με την Ελλάδα θα καταλήξουμε σε μία λύση που θα κρατήσει».
«Είμαι θετικός ότι θα πετύχουμε να διασφαλίσουμε αυτή τη συμφωνία και την οικονομική στήριξη από τον ESM έτσι ώστε να βάλουμε ένα τέλος στην αβεβαιότητα της οικονομίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε μία ομιλία του την Τετάρτη».
Η κυβέρνηση Τσίπρα θα φέρει το νομοσχέδιο με τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα στη Βουλή για να ψηφιστεί την Πέμπτη, μία μέρα πριν την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.
Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα 20 δις. ευρώ για τις τράπεζες και τις πληρωμές δανείων.
Η ελληνική οικονομία προβλέπεται να συρρικνωθεί 2,3% φέτος και 1,3% το 2016 σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομισιόν και μπορεί να μεγεθυνθεί 2,7% το 2017 και 3,1% το 2018.
Το γεγονός, πάντως, ότι η Merkel επέμεινε στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Τσίπρα για ένα δάνειο γέφυρα έχει εξήγηση.
Υπάρχει πίεση προς την πλευρά της Καγκελαρίου από τον περασμένο μήνα όταν 60 βουλευτές της ψήφισαν κατά της έναρξης των συζητήσεων για τη νέα συμφωνία με την Ελλάδα.
Έχοντας επιβιώσει από αυτή τη διαδικασία, οι αρχηγοί των κομμάτων θέλουν να αποφύγουν μία ανάλογη και καθώς τα μέλη των κομμάτων τους γύρισαν από τις διακοπές τους, θέλουν τουλάχιστον να ξέρουν πάνω σε ποια βάση ψηφίζουν.
«H συμφωνία μας πάει στη σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες» λέει ο επικεφαλής του γραφείου τύπου της Merkel, Steffen Seibert.
«Δεν έχουμε όλα τα κείμενα ακόμα, θέλουμε να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης