Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Ο Τσίπρας διακινδυνεύει την εξουσία του φέρνοντας τη συμφωνία στο Κοινοβούλιο

El Pais: Ο Τσίπρας διακινδυνεύει την εξουσία του φέρνοντας τη συμφωνία στο Κοινοβούλιο
Επιτάχυνση των διαδικασιών προκήρυξης πρόωρων εκλογών αν κατά την ψήφιση στη Βουλή, η κυβέρνηση έχει την υποστήριξη λιγότερων των 120 βουλευτών
Στην πιθανότητα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκήρυξης πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν καταφέρει να συγκεντρώσει την υποστήριξη περισσοτέρων των 120 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κατά την ψήφιση των πρώτων 35 μέτρων που συνδέονται με τη συμφωνία, αναφέρεται η ισπανική εφημερίδα «El Pais».
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, για να απελευθερωθεί η πρώτη δόση, ύψους 20-25 δισ. ευρώ, το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει αυτή την Πέμπτη ένα νομοσχέδιο με δέσμη 35 έκτακτων μέτρων, ενώ τον Οκτώβριο θα ψηφιστεί το δεύτερο πακέτο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Ο νέος πολιτικός γύρος, σύμφωνα με την El Pais, παραμένει υποκείμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία μετά από αυτή τη νομοθετική «επίθεση», καθώς αν η κυβέρνηση λάβει λιγότερες από 120 ψήφους υποστήριξης θα επιταχυνθεί η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.
Παράλληλα, στο άρθρο σημειώνεται ότι κατά τις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα μέτρα, τον Ιούλιο, η κυβέρνηση έχασε την απόλυτη πλειοψηφία, καθώς περί τους 30 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος καταψήφισαν τα μέτρα.
Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα σημειώνει ότι κατά τη δημόσια παρουσίαση της συμφωνίας, η ελληνική κυβέρνηση απέφυγε να αναφερθεί στα επώδυνα μέτρα, επικεντρωνόμενη στις μικρές «νίκες», όπως για παράδειγμα ότι αποφεύχθηκε το μέτρο πληρωμής του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, όπως ζητούσαν οι πιστωτές, στη μείωση των δημοσιονομικών στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα ή στο μοντέλο του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης