Τελευταία Νέα
Οικονομία

Süddeutsche Zeitung: Η Merkel και το τρία γράμματα που ακόμη της αντιστέκονται - Δ.Ν.Τ.

Süddeutsche Zeitung: Η Merkel και το τρία γράμματα που ακόμη της αντιστέκονται - Δ.Ν.Τ.
Το Ταμείο υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και η συμμετοχή του στο τρίτο πρόγραμμα καθίσταται αμφίβολη, εξηγεί η γερμανική εφημερίδα
Στην απροθυμία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συμμετάσχουν στο ελληνικό πρόγραμμα, με δεδομένο ότι θεωρεί το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
«H Mέρκελ και τα τρία γράμματα» είναι ο τίτλος του άρθρου της εφημερίδας στο οποίο αναφέρεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έχει ένα πρόβλημα που ακούει στο όνομα ΔΝΤ και αυτό γιατί δεν φαίνεται προς το παρόν πρόθυμο να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση ενός τρίτου πακέτου.
Η Süddeutsche Zeitung εξηγεί ότι η «η Ουάσινγκτον είναι της άποψης ότι η Αθήνα χρειάζεται ένα κούρεμα».
Μάλιστα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι «αυτό όμως η Merkel δεν το θέλει σε καμία περίπτωση» και αναφέρει ότι δεν είναι διόλου παράξενο που οι Γερμανοί υποσκάπτουν τις κατά τα λοιπά εποικοδομητικές συνομιλίες με την Αθήνα.
Η γερμανική εφημερίδα εξηγεί ότι το Βερολίνο περιμένει ένα μήνυμα από την Ουάσινγκτον: το ΔΝΤ θα πρέπει να αποδεχθεί τους όρους και του τρίτου πακέτου βοήθειας.
Και προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που δεν το κάνει, οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει καταρχάς να λύσουν μόνοι τους τα οικονομικά τους προβλήματα χωρίς τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και - όπως τονίζει η εφημερίδα χαρακτηριστικά - «αποχαιρετώντας σιγά-σιγά τα τρία γράμματα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης