Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Οι «μικρές λεπτομέρειες» καταδεικνύουν ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία με την Ελλάδα

Forbes: Οι «μικρές λεπτομέρειες» καταδεικνύουν ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία με την Ελλάδα
Η συμφωνία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι σημαίνουν οι λέξεις «μικρές» και «λεπτομέρειες», καθώς η πρόσφατη εμπειρία έχει δείξει ότι αυτές οι έννοιες είναι ευμετάβλητες
Οι μικρές δυο-τρεις λεπτομέρειες που απομένουν, όπως ανέφερε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη συμφωνία, αποδεικνύουν κατά τον αρθρογράφο του περιοδικού Forbes, Tim Worstall, ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στην ιστορία αυτή της Ελλάδας και της ανάγκης της να επιτύχει μια ελάφρυνση χρέους ή ένα πρόγραμμα διάσωσης, είναι συνεχείς οι δηλώσεις των ελλήνων διαπραγματευτών ότι «πετύχαμε συμφωνία, εκτός από μια – δυο λεπτομέρειες».
Όμως, ύστερα από μερικές ώρες, τείνει να προκύπτει ότι αυτές οι λεπτομέρειες είναι πράγματα όπως δεν πρόκειται να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα όπως αυτό που απαιτούν όλοι ή ότι ακόμη δεν έχουμε ακριβώς συμφωνήσει αν θα πληρώσουμε πράγματι το χρέος ή όχι.
Οι μικρές λεπτομέρειες, σημειώνει ο Tim Worstall, αποδεικνύονται μεγάλες διαφωνίες στα βασικά μιας συμφωνίας που συζητείται και επισημαίνει ότι «έτσι, δεν θα έδινα πολύ μεγάλο βάρος στην ανακοίνωση που εξεδόθη σήμερα».
Η συμφωνία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι σημαίνουν οι λέξεις «μικρές» και «λεπτομέρειες», καθώς η πρόσφατη εμπειρία έχει δείξει ότι αυτές οι έννοιες είναι ευμετάβλητες.
Τα δύο κρίσιμα θέματα κατά τον αμερικανό αρθρογράφο, είναι οι απαιτήσεις των δανειστών για τους δημοσιονομικούς στόχους και τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και το πώς θα αποπληρωθεί το χρέος, ένα βασικό αν όχι κρίσιμο θέμα στις διαπραγματεύσεις.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης