Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Αναγκαίο βήμα για την αποκατάσταση της ομαλότητας η συμφωνία με τους πιστωτές

Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Αναγκαίο βήμα για την αποκατάσταση της ομαλότητας η συμφωνία με τους πιστωτές
Το αν πρόκειται για μια σωστή ή όχι συμφωνία, αυτό είναι άλλο θέμα, σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χάρης Οικονομόπουλος
Την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της εξέφρασε ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Χάρης Οικονομόπουλος, με δηλώσεις του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
Όπως ανέφερε, η συμφωνία «είναι εξαιρετικά σημαντική διότι αποτελεί ένα αναγκαίο βήμα για την αποκατάσταση της ομαλότητας».
Πρόσθεσε δε, ότι «η ελληνική οικονομία είχε μπει σε "μονάδα εντατικής θεραπείας" τους τελευταίους δύο μήνες, χωρίς ρευστότητας, χωρίς τραπεζικό σύστημα, με capital controls και τεράστια πτώση της εμπιστοσύνης».
Ωστόσο, ο κ. Οικονομόπουλος εμφανίζεται σκεπτικός αν αυτό το πρόγραμμα διάσωσης θα μπορούσε να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας μακροπρόθεσμα, σημειώνεται ότι το αν πρόκειται για μια σωστή ή όχι συμφωνία, αυτό είναι άλλο θέμα.
«Νομίζω ότι είναι μια σειρά από βήματα προς τη σωστή συμφωνία, όμως σημαντικά ζητήματα παραμένουν άλυτα, όπως για παράδειγμα η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας», σημείωσε.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Οικονομόπουλος ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν χρειάζεται εκλογές κάθε έξι μήνες ή κάθε έτος, αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης