Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

H προσδοκία ότι θα ενταχθεί και η Attica bank στα πλάνα του ΤΧΣ όπως οι συνεταιριστικές ενισχύει την μετοχή - Στα 560 εκατ η ΑΜΚ

tags :
H προσδοκία ότι θα ενταχθεί και η Attica bank στα πλάνα του ΤΧΣ όπως οι συνεταιριστικές ενισχύει την μετοχή - Στα 560 εκατ η ΑΜΚ
Οι κεφαλαιακές ανάγκες προσδιορίζονται σε 560 εκατ για την Attica bank και 220 εκατ για τις συνεταιριστικές δηλαδή συνολικά 780 εκατ ευρώ.
Η προσδοκία ότι μαζί με τις συνεταιριστικές θα ενταχθεί και η Attica bank στα πλάνα ανακεφαλαιοποίησης του ΤΧΣ έχει οδηγήσει σε σημαντική άνοδο από τα πρόσφατα χαμηλά την Attica bank.
Και σήμερα ενισχύεται +11,90% στα 0,0470 ευρώ με την αποτίμηση μόλις στα 49 εκατ ευρώ όταν το ΤΣΜΕΔΕ έχει επενδύσει πάνω από 420 εκατ ευρώ.

Επαναξιολογούνται οι κεφαλαιακές ανάγκες

Με βάση τον σχεδιασμό προ των capital controls
1)η Attica bank χρειαζόταν ΑΜΚ 434 εκατ ευρώ
2)οι συνεταιριστικές τράπεζες χρειάζονταν από 160-180 εκατ
Για την Attica bank είχαν εξεταστεί τα σενάρια του στρατηγικού  επενδυτή ενώ για τις συνεταιριστικές τράπεζες είχε εξεταστεί να  συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση τους το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή η νέα Αναπτυξιακή τράπεζα.
Όμως όλα αυτά τα σχέδια έχουν καταρρεύσει.
Η νέα ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών υποχρεωτικά οδηγεί στην επαναξιολόγηση των κεφαλαιακών αναγκών της Attica bank.
Τα 434 εκατ δεν επαρκούν αυτό είναι 100% σίγουρο και εκτιμάται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες θα φθάσουν στα 560 εκατ ευρώ.
Για τις συνεταιριστικές τράπεζες είναι 100% δεδομένο ότι τα 160  με  180 εκατ δεν επαρκούν και οι κεφαλαιακές ανάγκες θα μπορούσαν να φθάσουν στα 220 εκατ ευρώ.
Άρα 560 εκατ από την Attica bank και 220 εκατ από τις συνεταιριστικές περίπου 780 εκατ ευρώ.
Υπό τις παρούσες συνθήκες τα 780 εκατ ευρώ είναι αδύνατο να βρεθούν από ιδιώτες.
Για να μην οδηγούν σε λύσεις τύπου resolution η κυβέρνηση ζήτησε η ανακεφαλαιοποίηση όλων των τραπεζών να περάσει μέσα από το ΤΧΣ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης