Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία καλωσορίζει την επικείμενη συμφωνία με την Ελλάδα – Spahn: Υπάρχει μεγαλύτερη προθυμία απ' ό,τι παλαιότερα

Η Γερμανία καλωσορίζει την επικείμενη συμφωνία με την Ελλάδα – Spahn: Υπάρχει μεγαλύτερη προθυμία απ' ό,τι παλαιότερα
Φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη προθυμία απ' ό,τι είχαμε βιώσει τους πρόσφατους μήνες, με τα πολλά πίσω – μπρος, ανέφερε ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας
Με μια σαφή αλλαγή τόνου, η Γερμανία προχώρησε σε μια προσεχτική υποδοχή της επικείμενης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.
Ύστερα από την έκκληση της περασμένης εβδομάδας προς τους διαπραγματευτές να παραμείνουν προσκολλημένοι στη σκληρή γραμμή και να επεκτείνουν, αν κριθεί απαραίτητο, τις διαπραγματεύσεις, επισημαίνεται σε δημοσίευμα των Financial Times, το Βερολίνο εξήρε τις ενδείξεις μεγαλύτερης προθυμίας εκ μέρους της Ελλάδας να προχωρήσει σε συμφωνία.
Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Jens Spahn, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι σημείωσε:
«Φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη προθυμία απ' ό,τι είχαμε βιώσει τους πρόσφατους μήνες, με τα πολλά πίσω – μπρος.
»Τότε, δεν γνωρίζαμε πού πήγαινε η ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε.
Απηχώντας προηγούμενες δηλώσεις από τη Γερμανία, ο Spahm τόνισε ότι η συμφωνία πρέπει να είναι μακράς διάρκειας.
«Πρέπει να κρατήσει για τρία χρόνια και όχι για τρεις ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά, αν και οι δηλώσεις του καθιστούν σαφή μια αλλαγή της έμφασης στο Βερολίνο, ακόμη και από τη Δευτέρα, όταν ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελάριου, Sreffen Seibert, είχε αναφέρει ότι «η πληρότητα έρχεται πριν από την ταχύτητα».
Όπως ανέφερε, «πρέπει να είναι πειστικό ότι δεν πρόκειται μόνο για την 20ή Αυγούστου και την επικείμενη πληρωμή, αλλά πραγματικά για το πώς, μαζί με τους Έλληνες, μπορούμε να έχουμε μια μόνιμη λύση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης