Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Economista: Στην τελική ευθεία για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης Ελλάδα και πιστωτές

El Economista: Στην τελική ευθεία για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης Ελλάδα και πιστωτές
Αν επιτευχθεί συμφωνία την Τρίτη, πιθανή έγκρισή της από το ελληνικό κοινοβούλιο την Πέμπτη και από το Eurogroup την Παρασκευή
Στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας επί του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας βρίσκεται η Αθήνα και οι πιστωτές της, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Economista».
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στις δηλώσεις της εκπροσώπου της Κομισιόν, Annika Breidhardt, η οποία εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί μια συμφωνία τον Αύγουστο και κατά προτίμηση πριν από τις 20 Αυγούστου, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν, μαζί με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ δουλεύουν νυχθημερόν για να ολοκληρώσουν το κείμενο του μνημονίου.
Παράλληλα, στο δημοσίευμα επισημαίνεται η κρίσιμη ημερομηνία της 20ής Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει περί τα 3,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, ενώ τονίζεται ότι αν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι αύριο, Τρίτη, τότε την Πέμπτη θα μπορούσε να πάρει το πράσινο φως από το ελληνικό κοινοβούλιο και την Παρασκευή να συγκληθεί το Eurogroup.
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει να παράσχουν στην Ελλάδα νέο δάνειο – γέφυρα, ώστε η χώρα να μπορέσει να εκπληρώσει τις άμεσες υποχρεώσεις της, που εκτιμώνται σε 5 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που πρέπει να δοθεί στην ΕΚΤ.
Το πρώτο δάνειο – γέφυρα είχε φθάσει στα 7,16 δισ. ευρώ.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης