Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές εν μέσω αισιοδοξίας για την επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας – δανειστών

Κέρδη στις ευρωαγορές εν μέσω αισιοδοξίας για την επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας – δανειστών
Χαμηλότερα κινήθηκαν οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ασία, λόγω των ανησυχιών για την κινεζική οικονομία
Θετική τροχιά διαγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς αυξάνεται η αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, στις ασιατικές αγορές τα χρηματιστήρια κατέγραφαν απώλειες ή κινούνταν σταθεροποιητικά, εξαιτίας των ανησυχιών για την κινεζική οικονομία.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές και τις τιμές παραγωγού τον Ιούλιο ήταν απροσδόκητα απογοητευτικά.
Τα νέα όσον αφορά την Ελλάδα ήταν περισσότερο θετικά, με τις αναφορές που υπάρχουν, να υποδηλώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της, για το νέο πρόγραμμα διάσωσης 86 δισ. ευρώ, πιθανόν να ολοκληρώνονται ακόμη και νωρίς την Τρίτη.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένουν οι ΗΠΑ και η κεντρική τράπεζα της χώρας, FED, μετά τα θετικά στοιχεία για την ανεργία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας την Παρασκευή, που υποδηλώνουν ότι οι συνθήκες για μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο έχουν αρχίσει να ωριμάζουν.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:20 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει άνοδο 0,35%, στις 11.531 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,17%, στις 6.706,80 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,35%, στις 5.172,80 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,20%, στις 11.202,50 μονάδες.
Ο FTSE MIB, στο Μιλάνο, διαπραγματεύεται στο +0,38% και τις 23.795 μονάδες.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, λόγω τεχνικών προβλημάτων, που πλέον έχουν αποκατασταθεί, οι διαπραγματεύσεις στο ιταλικό χρηματιστήριο είχαν ανασταλεί προσωρινά.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, τέλος, ενισχύεται κατά 0,25%, στις 398,08 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης