Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που έκαψε 65.000 στρέμματα – Κίνδυνος αναζωπύρωσης

Ισπανία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που έκαψε 65.000 στρέμματα – Κίνδυνος αναζωπύρωσης
Περίπου 100 πυροσβέστες έστειλε η Πορτογαλία
Υπό έλεγχο έχει τεθεί πλέον η πυρκαγιά στην περιοχή της Εξτρεμαδούρα, όμως ο υπάρχει κίνδυνος  αναζωπύρωσης, όπως ανέφεραν τοπικές πηγές.
Ήδη, η φωτιά έχει καταστρέψει σχεδόν 65.000 στρέμματα σε οροσειρά της δυτικής Ισπανίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Σημειώνεται ότι ενισχύσεις για το έργο της κατάσβεσης έστειλε η Πορτογαλία, δηλαδή περίπου 100 πυροσβέστες, ενώ παρόμοια κινήθηκαν και οι γειτονικές περιοχές της Ανδαλουσίας και της Καστίλλης και Λεόν στην Ισπανία, επιπλέον της επέμβασης στρατιωτικών μονάδων.
Σήμερα οι αρχές της περιοχής δήλωσαν ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά σημείωσαν ότι υπάρχουν «κίνδυνοι αναζωπύρωσής της» στην οροσειρά Σιέρα ντε Γάτα, στην οποία και εκδηλώθηκε η φωτιά.
Πάντως, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνολικά εργάζονται περίπου 500 άνθρωποι , υποστηριζόμενοι από 18 ελικόπτερα και 6 αμφίβια αεροπλάνα.
Στο μεταξύ, σε 2.400 ανθρώπους επετράπη να επιστρέψουν στα σπίτια τους στην περιοχή, ενώ οι ξανάνοιξαν και οι δρόμοι που είχαν αποκλειστεί χθες.
Σε ό,τι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, αν και  δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, «όλα φαίνεται να δείχνουν» ότι οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Εξτρεμαδούρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης