Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Η συμφωνία μπορεί να έρθει νωρίτερα στη Βουλή αν συνεχιστεί το μέχρι στιγμής κλίμα στη διαπραγμάτευση

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Η συμφωνία μπορεί να έρθει νωρίτερα στη Βουλή αν συνεχιστεί το μέχρι στιγμής κλίμα στη διαπραγμάτευση
"Oι εκλογές αναδεικνύονται σε συνθήκη πολιτικής σταθεροποίησης που είναι αναγκαία για την οικονομική ανάκαμψη"
Η κυβέρνηση επιδιώκει την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα στα συμφωνημένα χρονικά όρια, ενώ «αν συνεχιστεί το μέχρι στιγμής κλίμα στη διαπραγμάτευση, τότε η συμφωνία μπορεί να είναι έτοιμη και να έρθει στη Βουλή νωρίτερα», ανέφερε σε συνέντευξή του στην «Ημερησία», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.
Ο ίδιος σημείωσε ότι «όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις, οι εκλογές αναδεικνύονται σε συνθήκη πολιτικής σταθεροποίησης που είναι αναγκαία για την οικονομική ανάκαμψη».
Κάνοντας αναφορά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στήριξαν με την ψήφο τους στη Βουλή τις επιλογές της κυβέρνησης, ο ίδιος ανέφερε ότι «εφηύραν την παγκόσμιας πρωτοτυπίας πατέντα να στηρίζουν την κυβέρνηση δια της καταψηφίσεως των κρίσιμων επιλογών της».
Ο κ. Φίλης υπογράμμισε μάλιστα ότι εάν διαφωνούσε με «την κυβέρνηση και την πλειοψηφία του κόμματος σε τόσο σοβαρά ζητήματα»,  θα επέλεγε τον δρόμο της παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα.
Ακόμη, τάσσεται  κατά των «βιαστικών κινήσεων» που όπως σημειώνει, «βαθαίνουν τις αποστάσεις και τις αποκρυσταλλώνουν οργανωτικά».
Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η «πορεία προς το έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβρη μπορεί να δώσει δυνατότητες για την πολιτική αλληλοκατανόηση και τη συνθετική έκφραση των διαφορετικών απόψεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης