Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Απάτη ύψους άνω των 80.000 ευρώ με θύματα επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους

Θεσσαλονίκη: Απάτη ύψους άνω των 80.000 ευρώ με θύματα επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους
Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ανδρόγυνο Αυστριακών
Απάτη που ξεπερνά τα 80.000 ευρώ με θύματα επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους, αποκάλυψε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Οι επιτήδειοι υπόσχονταν στα θύματά τους εύκολα κέρδη και πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή τους σε ένα δαιδαλώδες επιχειρηματικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται ότι είχε ανδρόγυνο Αυστριακών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ συμμετείχαν και τρεις Έλληνες.
Η δράση τους αφορά από το Νοέμβριο του 2010 έως το Σεπτέμβριο του 2013 και τα θύματα των πέντε φτάνουν τουλάχιστον τα είκοσι και μάλιστα είναι πολίτες από Θεσσαλονίκη, Βόλο,  Μυτιλήνη και  Μέγαρα Αττικής.
Οι δράστες, ήτοι τα πέντε άτομα, παρουσίαζαν πέντε εταιρίες διεθνούς βεληνεκούς, μία εκ των οποίων σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν υποκατάστημα επιχείρησης με έδρα την Αυστρία.
Το ζευγάρι των Αυστριακών, ένας 50χρονος και η 46χρονη σύζυγός του,  εμφανίζονταν ως διαχειριστές και νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιριών, με τις οποίες καλούσαν τα θύματα να συνεργαστούν δια μέσω ενός πολύπλοκου και σκοπίμως δυσνόητου, σύμφωνα με την Αστυνομία, προγράμματος , το οποίο ήταν τελικά ανύπαρκτο.
Ειδικότερα, οι επιτήδειοι έπειθαν τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν με αρχικό χρηματικό κεφάλαιο στο υποτιθέμενο πρόγραμμα, το οποίο δήθεν θα τους έκανε μέλη ενός δικτύου επιχειρήσεων  συμβεβλημένων με τις εταιρίες.
Μάλιστα, παρείχαν στα θύματά τους διαβεβαιώσεις ότι θα μπορούσαν να αποχωρήσουν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούσαν από το πρόγραμμα, λαμβάνοντας πίσω το αρχικό τους κεφάλαιο.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, το παράνομο περιουσιακό όφελος που φέρονται ότι αποκόμισαν κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα φτάνει σε 81.071 ευρώ.
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τυχόν εντοπισμό άλλων ατόμων που εξαπατήθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης