Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Μια βίαιη εβδομάδα για τις ελληνικές τράπεζες – Έχουν χάσει το ήμισυ της αξίας τους

CNBC: Μια βίαιη εβδομάδα για τις ελληνικές τράπεζες – Έχουν χάσει το ήμισυ της αξίας τους
Μεγάλο το πλήγμα που δέχθηκε ο τραπεζικός κλάδος κατά την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Στο πλήγμα που έχουν δεχθεί οι ελληνικές τράπεζες μετά την επαναλειτουργία του ελληνικού χρηματιστήριου τη Δευτέρα, ύστερα από πέντε εβδομάδες που έμεινε κλειστή, αναφέρεται δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNBC.
Τα αποτελέσματα από την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως αναμενόταν, δεν ήταν ωραία.
Οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου δέχθηκαν το χειρότερο πλήγμα στην Αθήνα, με πολλές μετοχές να καταγράφουν τις μέγιστες δυνατές ημερήσιες απώλειες, το αποκαλούμενο «limit down».
Παρά τις διευρυμένες πωλήσεις, σημειώνεται, η επαναλειτουργία του ελληνικού χρηματιστήριου ειδώθηκε ως θετικό στοιχείο για την πληττόμενη από την κρίση χρέους χώρα, καθώς συνεχίζει να διαπραγματεύεται με τους διεθνείς πιστωτές της το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.
Ο δείκτης των blue chips στην Αθήνα έχασε 23% τη Δευτέρα, όμως έκτοτε έχει ανακτήσει μέρος των απωλειών και πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής κατέγραφε απώλειες 16% από το επίπεδο που είχε κλείσει στις 26 Ιουνίου, τελευταία ημέρα πριν από το κλείσιμο του χρηματιστηρίου.
Όπως σημειώνεται, η Attica Bank έχει χάσει το ήμισυ της αξίας της, με πτώση 53%, η Εθνική Τράπεζα έχει υποχωρήσει κατά 52% και η Alpha Bank κατά 61%, παρά το γεγονός ότι ανέκαμψε κάπως την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης