Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η κυβέρνηση με τις παραλείψεις της στο μεταναστευτικό έπληξε τον τουρισμό στα νησιά

Γεννηματά: Η κυβέρνηση με τις παραλείψεις της στο μεταναστευτικό έπληξε τον τουρισμό στα νησιά
«Αυτό που ζει η χώρα μας είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Απαιτείται μοντέλο διαχείρισης σαν αυτό του σχεδίου Ξενοκράτης»
Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά με αφορμή το μεταναστευτικό.
«Κανείς από την κυβέρνηση δεν δηλώνει υπεύθυνος για τη διαχείριση της κρίσης που προέκυψε από την φετινή αύξηση των προσφυγικών ροών» ανέφερε αρχικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε.
«Η κυβέρνηση, με τις εγκληματικές παραλείψεις της, έπληξε τον τουρισμό στα νησιά σε μια εποχή που είναι ακόμη πιο σημαντικός για την εθνική μας οικονομία.
Λόγω της ανικανότητας της δημιούργησε αρνητικά συναισθήματα για τους πρόσφυγες σε τοπικούς πληθυσμούς που νιώθουν ανήμποροι βλέποντας μια ολόκληρη τουριστική περίοδο να χάνεται αλλά και τα νησιά τους να δυσφημούνται στα διεθνή μέσα με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.
Μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου τον περασμένο Απρίλιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την άμεση μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν έπραξε τίποτα μέχρι σήμερα.
Έστω και τώρα η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την οικονομική αδυναμία της χώρας την οποία η ίδια παρέτεινε με την αλλοπρόσαλλη "διαπραγματευτική" της τακτική.
Να σταματήσει να μεταθέτει τις ευθύνες της στην τοπική αυτοδιοίκηση από την οποία στέρησε κάθε διαθέσιμο πόρο για τη διαχείριση έκτακτων αναγκών». Όσο για τη δική της πρόταση στο φλέγον αυτό ζήτημα, η Γεννηματά ήταν ξεκάθαρη.
«Αυτό που ζει η χώρα μας είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Απαιτείται μοντέλο διαχείρισης σαν αυτό του Σχεδίου "Ξενοκράτης".
Οι θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται για να ενεργοποιηθεί το σχέδιο ώστε να αφορά και την μαζική έλευση εκτοπισθέντων πληθυσμών θα έπρεπε να γίνουν χθες έστω και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Απαιτείται σχέδιο που να καλύπτει όλες τις ανάγκες από τα νησιά μέχρι τα αστικά κέντρα και όπου αλλού βρίσκονται οι πρόσφυγες, για αυτούς που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση ασύλου και για αυτούς που δεν το επιθυμούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης