Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Ο Έλληνας trader που γλίτωσε στο... παρά πέντε τη δίκη για το σκάνδαλο του επιτοκίου Libor

FT: Ο Έλληνας trader που γλίτωσε στο... παρά πέντε τη δίκη για το σκάνδαλο του επιτοκίου Libor
H ιστορία του... «Pete the Greek»
Ένα βήμα πριν το «σκαμνί» για το σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor βρέθηκε ο Παναγιώτης Κουτσογιάννης, γνωστός και ως «Pete the Greek».
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το δικαστήριο απέρριψε την εισήγηση των βρετανικών αρχών, η οποία προέβλεπε τη δίκη του Έλληνα trader, ο οποίος εργαζόταν επί σειρά ετών στην UBS.
Ο κ. Κουτσογιάννης, βάσει της εισήγησης των βρετανικών αρχών, εμπλεκόταν στο σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor.
Ως εκ τούτου, πρότειναν στην αρμόδια δικαστική αρχή, ο Έλληνας trader να κάτσει στο σκαμνί του δικαστηρίου, όπως ακριβώς έγινε και με τον Tom Hayes, ο οποίος χθες, Δευτέρα, καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης.
Όμως, οι δικαστικές αρχές απέρριψαν τη σχετική εισήγηση, καθώς αποτίμησαν ως ανεπαρκή τα διαθέσιμα ενοχοποιητικά στοιχεία.
Σημειώνεται ότι η έρευνα των βρετανικών αρχών για το σκάνδαλο του Libor διήρκεσε τουλάχιστον επτά χρόνια, με το συνολικό ύψος των προστίμων που «μοιράστηκαν» να ανέρχεται σε 9 δισ. ευρώ.
Η καταδίκη του Hayes ήταν η πρώτη δικαστική απόφαση, η οποία στρέφεται εναντίον μεμονωμένου trader.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης