Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Νέο μεγάλο πλήγμα για τις τράπεζες στο ελληνικό χρηματιστήριο

Financial Times: Νέο μεγάλο πλήγμα για τις τράπεζες στο ελληνικό χρηματιστήριο
Τα απογοητευτικά στοιχεία για τον μεταποιητικό ΡΜΙ προαναγγέλλουν σημαντική συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ για το τρέχον τρίμηνο, σημειώνει η BNP Paribas
Στις διευρυμένες απώλειες που καταγράφουν οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών κατά τη δεύτερη ημέρα επαναλειτουργίας του ελληνικού χρηματιστήριου, επικεντρώνεται δημοσίευμα των «Financial Times», επισημαίνοντας την πτώση που φθάνει στα όρια του limit down (-30%).
Όπως σημειώνεται, συνεχίζεται η παρατεταμένη κατρακύλα στον κλάδο παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστήριου κινούνταν σήμερα ηπιότερα πτωτικά έναντι των απωλειών 16,2% που κατέγραψε χθες, Δευτέρα, μετά την επαναλειτουργία του ύστερα από το κλείσιμο της αγοράς πριν από πέντε εβδομάδες, στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης χρέους.
Αν και ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να καταγράψει ενδοσυνεδριακά κέρδη 0,3%, εν συνεχεία διολίσθησε εκ νέου κατά 2,7%, στις 650,06 μονάδες.
(Περί τις 14:25 ο Γ.Δ. σημειώνει πτώση 1,28%, στις 659,52 μονάδες.)
Στο άρθρο επισημαίνονται ακόμη τα απογοητευτικά στοιχεία της Markit για τον δείκτη ΡΜΙ της Ελλάδας, τα οποία σύμφωνα με την PNB Paribas αποτελούν την τελευταία απόδειξη του αντίκτυπου της επιβολής των capital controls στην ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με την PNB Paribas, «η πτώση οδηγήθηκε από όλα σχεδόν τα δομικά στοιχεία του δείκτη, με την παραγωγή και τις παραγγελίες να υποχωρούν εν μέσω αβεβαιότητας και τους μεταποιητές να παλεύουν να βρουν εισροές παραγωγής καθώς το κλείσιμο των τραπεζών επηρέασε τις συνήθεις επιχειρηματικές δραστηριότητες.
»Αυτό προαναγγέλλει σημαντική συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ το τρέχον τρίμηνο», επισημαίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης