Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωβαρόμετρο: Τους μετανάστες φοβούνται περισσότερο οι Ευρωπαίοι, Μάλτα, Γερμανία και Σουηδία στις πρώτες θέσεις

Ευρωβαρόμετρο: Τους μετανάστες φοβούνται περισσότερο οι Ευρωπαίοι, Μάλτα, Γερμανία και Σουηδία στις πρώτες θέσεις
Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, το κυριότερο πρόβλημα των ευρωπαίων ήταν η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της  
Τους μετανάστες «φοβούνται» περισσότερο και από την ανεργία ή τα οικονομικά προβλήματα οι ευρωπαίοι σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο.
Από τον περασμένο Νοέμβριο, που είχε γίνει η προηγούμενη μελέτη έως σήμερα η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της ήταν το κυριότερο πρόβλημα των ευρωπαίων με τη μετανάστευση μόλις στο 24%.
Έκτοτε, με ποσοστό 38% οι μετανάστες εμφανίζονται να είναι η βασική ανησυχία των Ευρωπαίων, ενώ ακολουθούν η οικονομική κατάσταση (27%, μείωση έξι μονάδων), η ανεργία (24%, μείωση πέντε μονάδων) και τα δημοσιονομικά (23%, μείωση δύο μονάδων).
Η έρευνα διενεργήθηκε στα τέλη Μαΐου στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες και δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιουλίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως διαπιστώνεται, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των μεταναστών που καλείται να διαχειριστεί η χώρα τόσο περισσότερο ανησυχούν οι πολίτες της για το συγκεκριμένο θέμα.
Ανησυχητική είναι η διαπίστωση ότι στις περισσότερες χώρες οι μετανάστες που είναι εκτός της ΕΕ προκαλούν στους ντόπιους πολίτες αρνητικά συναισθήματα, με τους Έλληνες, να είμαστε στις πρώτες θέσεις.
Πρώτοι στη λίστα πάντως είναι οι Μαλτέζοι όπου το 65% των πολιτών δηλώνει φοβισμένο από την μεγάλη εισροή μεταναστών και ακολουθεί η Γερμανία με 55%.
Στην Ιταλία, όπου δεκάδες χιλιάδες μετανάστες φτάνουν διασχίζοντας τη Μεσόγειο, το πρόβλημα αυτό απασχολεί επίσης την πλειονότητα των πολιτών σε ποσοστό 43%.
Η Σουηδία ξεχωρίζει ως η μόνη χώρα όπου η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού έχει θετική άποψη για τους μετανάστες που δεν προέρχονται από χώρες της ΕΕ, σε ποσοστό 66%.
Στις περισσότερες χώρες οι εκτός ΕΕ μετανάστες προκαλούν αρνητικά συναισθήματα, με πρωταθλήτριες την Τσεχία (81%), τη Λετονία (78%), την Ελλάδα (78%) και τη Σλοβακία (77%).
Σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2014 η αρνητική άποψη για τους μετανάστες αυτούς έχει καταγράψει αύξηση σε 15 χώρες, κυρίως στη Λιθουανία και την Πολωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης