Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη (ΝΔ): Η εθνική συνεννόηση είναι η μόνη λύση - Πρέπει να το καταλάβει ο πρωθυπουργός

Μπακογιάννη (ΝΔ): Η εθνική συνεννόηση είναι η μόνη λύση - Πρέπει να το καταλάβει ο πρωθυπουργός
"Ο κίνδυνος του Grexit είναι ακόμα προ των πυλών"
«Η εθνική συνεννόηση είναι η μόνη λύση», υπογραμμίζει η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι «πρώτος από όλους πρέπει να το καταλάβει ο πρωθυπουργός».
Όπως η ίδια αναφέρει σε συνέντευξη της στην εφημερίδα "Αγορά", «δυστυχώς αυτή τη στιγμή για τον κ. Τσίπρα είναι προτεραιότητα το κόμμα και όχι η πατρίδα και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».
Η κ. Μπακογιάννη υπογραμμίζει την ανάγκη εθνικής συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, έτσι ώστε να εφαρμοστεί η νέα συμφωνία με τους δανειστές.
Μάλιστα, εκτιμά ότι «ο κ. Τσίπρας είτε θα επιλέξει άμεσα να σχηματίσει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με χρονικό ορίζοντα διετίας και με τη συμμετοχή ανθρώπων ικανών και αποφασισμένων να πάρουν και να εφαρμόσουν δύσκολες αποφάσεις, είτε θα πάει σε εκλογές ώστε την κυβέρνηση αυτή  να την επιβάλει ο λαός".
Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «η χώρα αυτή τη στιγμή και με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να κυβερνηθεί.
Ο κίνδυνος του Grexit είναι ακόμα προ των πυλών».
Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, «η συμφωνία, όχι μόνο μπορεί, αλλά πρέπει να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν.
Το κόστος από τα λάθη που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο, τα οποία παραδέχθηκε και ο κ. Τσίπρας, εκτιμάται ότι φτάνουν τα 40 δις ευρώ.
Μόνο από τους περιορισμούς κεφαλαίων χάνουμε εβδομαδιαίως 2,8 δις του ΑΕΠ. Αυτά είναι χρήματα που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός.
Η κατάσταση αυτή δεν αντέχεται άλλο.
Κλειδί είναι η κατανόηση της πραγματικότητας, η σωστή διαπραγμάτευση- έστω και την ύστατη ώρα και εντέλει η πραγματική πολιτική βούληση».
Περαιτέρω, αναφερόμενη στον κ. Βαρουφάκη σημειώνει πως είναι ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα ,αλλά και την κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός φέρει τεράστιες ευθύνες για την επιλογή του στο υπουργείο Οικονομικών και έχει την υποχρέωση άμεσα να ξεκαθαρίσει τα πράγματα"
Ακόμη, υπογραμμίζει πως «η  ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές.
Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
Οι εκλογές τώρα θα ήταν καταστροφή για την ήδη παραπαίουσα ελληνική οικονομία».
Κάνοντας αναφορά στα εσωκομματικά, αναφέρει μεταξύ άλλων,  ότι  «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει τη δυνατότητα να "ανοίξει" τις έως τώρα ερμητικά κλειστές πόρτες της ΝΔ, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα ευρύτατο προσκλητήριο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και όλοι μαζί να ξαναδώσουμε στο κόμμα την ταυτότητα και τη δυναμική του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης