Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ξεκίνησε σήμερα διαπραγμάτευση (μόνο πωλήσεις) η πλατφόρμα X-net της ΕΧΑΕ – Καλός οιωνός για τη Δευτέρα

Ξεκίνησε σήμερα διαπραγμάτευση (μόνο πωλήσεις) η πλατφόρμα X-net της ΕΧΑΕ – Καλός οιωνός για τη Δευτέρα
Ξεκίνησε σήμερα να «δουλεύει» ξανά το δίκτυο υπηρεσιών του ομίλου ΕΧΑΕ που ονομάζεται X -net, επιτρέποντας μόνο πωλήσεις σε τίτλους διεθνών χρηματιστηρίων
Ξεκίνησε σήμερα να «δουλεύει» ξανά το δίκτυο υπηρεσιών του ομίλου ΕΧΑΕ που ονομάζεται X – net, παρέχοντας τη δυνατότητα στις εγχώριες χρηματιστηριακές εταιρείες να κάνουν πωλήσεις σε τίτλους πολλών διεθνών χρηματιστηρίων.
Το δίκτυο θα είναι ανοικτό μέχρι τις 11 το βράδυ, καλύπτοντας και τις αγορές της Wall Street, όμως επιτρέπονται μόνο πωλήσεις.
Είναι πάντως ένας καλός οιωνός για την προσπάθεια που γίνεται ώστε να ανοίξει το ελληνικό χρηματιστήριο την προσεχή Δευτέρα 3 Αυγούστου.

Τι είναι το X- net

Το Χnet είναι ένα δίκτυο υπηρεσιών μέσω του οποίου ο Όμιλος ΕΧΑΕ παρέχει σε Χρηματιστηριακές, ΑΕΕΔ αλλά και πιστωτικά ιδρύματα τη δυνατότητα διενέργειας συναλλαγών σε διεθνείς τίτλους, σε πραγματικό χρόνο.
Πρόκειται για μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε προ περίπου εφτά ετών από τον όμιλο ΕΧΑΕ και δίνει μεγάλες δυνατότητες τόσο για συναλλαγές όσο και για εκκαθάριση, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις που θα χρειάζονταν για άλλες πλατφόρμες του εξωτερικού.
Μέσω της χρησιμοποίησης των κεντρικών του υποδομών υποστηρίζει την ανάλογη πληροφορία (data feed) επί των σχετικών τιμών, προσφέροντας παράλληλα σύγχρονες υπηρεσίες θεματοφυλακής υπό την αξιοπιστία και με τις υποδομές Αποθετηρίου που διαθέτει η ΕΧΑΕ.
Το δίκτυο X- net δίνει τη δυνατότητα επένδυσης σε περίπου 4,000 διαπραγματεύσιμους τίτλους (κυρίως μετοχές και ETFs), καλύπτοντας έτσι όλες τις ανεπτυγμένες αγορές τόσο της Αμερικής (ΗΠΑ και Καναδά) όσο και της Ευρώπης (Αγγλία - LSE & IOB, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία) καθώς και κάποιες επιπλέον μόνο για διακανονισμό και θεματοφυλακή (Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Αφρική).
Τις προαναφερόμενες υπηρεσίες απολαμβάνουν ήδη:
περισσότερες των είκοσι (20) διαμεσολαβούσες εταιρείες (συμμετέχοντες στο σκέλος της κατάρτισης συναλλαγών), ενώ ήδη βρίσκονται σε διαδικασία ενεργοποίησης άλλες οχτώ (8), και περισσότεροι των 70 θεματοφυλάκων.
Το 2014, η αξία των συναλλαγών επί αλλοδαπών αξιών στις υποστηριζόμενες αγορές παρουσίασε για δεύτερη συνεχή χρονιά αύξηση της τάξεως του 38% περίπου (έναντι της αντίστοιχης του 2013). Αντίστοιχη αύξηση παρατηρήθηκε και στην αξία του υπό θεματοφυλακή χαρτοφυλακίου σε ξένους τίτλους η οποία ήταν της τάξεως του 23% περίπου.
Ο ρυθμός αύξησης των συναλλαγών, των συμμετεχόντων αλλά και της αξίας τίτλων υπό θεματοφυλακή αποτελούν τις σημαντικότερες ενδείξεις αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του δικτύου Xnet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης