Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Πρώτα η συμφωνία και το συμφέρον της χώρας – Οι εκλογές έπονται

Γεροβασίλη: Πρώτα η συμφωνία και το συμφέρον της χώρας – Οι εκλογές έπονται
«Ο τελικός στόχος δεν είναι η αποδόμηση του Βαρουφάκη, αλλά της κυβέρνησης και του Τσίπρα»
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε η Όλγα Γεροβασίλη υποστηρίζοντας ότι μέσω των εσωκομματικών διαδικασιών ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει να αλλάξει την κατάσταση στην Ελλάδα και τους συσχετισμούς στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, η κυβερνητική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θεσσαλονίκη 94,5 fm» ότι «υπάρχουν δύο διαφορετικές στρατηγικές, η μία εντός ευρωζώνης και η άλλη που λέει βγαίνουμε και ακολουθούμε εθνικό νόμισμα» και πρόσθεσε ότι το κόμμα θα πρέπει να παραμείνει ενωμένο.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχε ενιαία άποψη.
Και βεβαίως αυτό ήταν θεμιτό, διότι μας ωθούσε και σε πιο ορθές αποφάσεις, ανοικτά, βεβαίως, διατυπωμένες και δημοκρατικά.
Από εκεί και πέρα, όμως θ’ έπρεπε η μειοψηφική άποψη να ακολουθήσει την πλειοψηφική που αποφασίζεται στα συλλογικά όργανα και να στηρίξει τις αποφάσεις που παίρνονται».
Η Γεροβασίλη αρνήθηκε, εξάλλου, ότι οι 109 διαφοροποιήθηκαν, καθώς όπως είπε «είναι άλλο ότι δεν συμφωνούμε με τα μέτρα και άλλο αν στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και θα παλέψουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση στην Ελλάδα και να επηρεάσουμε και τους συσχετισμούς της Ευρώπης, έτσι, το «109» δεν ισχύει».
Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για την αναγκαιότητα της συμφωνίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών.
«Πριν ξεκινήσουμε από μια αφετηρία, αυτή τη συμφωνία, η οποία είναι ο άμεσος και αναγκαίος στόχος, δεν μπορούμε να συζητάμε για τίποτε που να αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα ή εκλογές.
Διότι υπάρχει πρόταγμα πολύ ισχυρό: Το συμφέρον της χώρας.
Διότι πρέπει να αποτραπεί ο δρόμος, στον οποίο πολλοί ήθελαν να μας σπρώξουν που είναι ο δρόμος της άτακτης χρεοκοπίας και της καταστροφής. Επομένως, αυτό είναι το πρόταγμά μας. Όλα τα άλλα έπονται.
Καμία συγκυβέρνηση που δεν έχει τη νομιμοποίηση, δεν είναι καλύτερη από αυτή που έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση, σε καμία των περιπτώσεων.
Επομένως, όταν φτάνουμε εκεί, μόνο η λαϊκή εντολή μπορεί να δώσει την απάντηση».
Όσον αφορά τη Ζωή Κωσταντοπούλου, η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε ότι «δεν είναι προστασία να λες σε κάποιον «σε στηρίζω» και να μη διευκολύνεις με διαδικασίες, αλλά νομίζω ότι η πρόεδρος της Βουλής είναι μία γυναίκα πολλών ικανοτήτων, η οποία μπορεί να το δει το θέμα και να το αντιμετωπίσει».
Τέλος, για τον Γιάννη Βαρουφάκη, η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως «ο τελικός στόχος δεν είναι η αποδόμηση του κ. Βαρουφάκη, αλλά η αποδόμηση της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα, από κύκλους πολύ συντεταγμένα δρώντες συνειδητά προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό δεν μας φεύγει από το μυαλό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης