Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ευνοϊκό το περιβάλλον για τα ευρωπαϊκά Μετοχικά Α/Κ το 2015 - Επωφελήθηκαν από το QE της ΕΚΤ

Fitch: Ευνοϊκό το περιβάλλον για τα ευρωπαϊκά Μετοχικά Α/Κ το 2015 - Επωφελήθηκαν από το QE της ΕΚΤ
Καταγράφηκαν ισχυρές εισροές το πρώτο εξάμηνο του 2015, τροφοδοτούμενες από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ
Στο ευνοϊκό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί το 2015 για τα ευρωπαϊκά μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια το 2015 αναφέρεται σε ανάλυσή της ο οίκος Fitch Ratings, ο οποίος σημειώνει ότι καταγράφηκαν ισχυρές εισροές κατά το πρώτο ήμισυ του έτους, τροφοδοτούμενες από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Όπως σημειώνει ο οίκος Fitch, τα ευρωπαϊκά μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια μπορούν να επωφεληθούν από το βελτιωμένο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί το 2015 έναντι του 2014 και προσθέτει ότι οι αγορές μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων είχαν μια πιο διακριτική και θεμελιώδη πορεία το πρώτο ήμισυ του 2015, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των διαχειριστών κεφαλαίων.
Το ράλι απόδοσης των δεικτών μετοχικών Α/Κ το πρώτο τρίμηνο του 2015 οδηγήθηκε από την κυκλική ανάπτυξη των μετοχών, κατά κανόνα μικρή στις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης έναντι της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, τα κέρδη και την αξία των μετοχών από το ράλι που έλαβε χώρα από τα μέσα του 2013 μέχρι τα μέσα του 2014.
Κατά τη γνώμη της Fitch, η πειθαρχία πώλησης θα αποτελεί έναν ολοένα και σημαντικότερο παράγοντας απόδοσης σε ένα περιβάλλον που είναι υποκείμενο στη μεταβλητότητα, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές εκταμιεύσεις.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα ευρωπαϊκά μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια, περιλαμβανομένων των ETFs, είδαν σημαντικές εισροές το πρώτο ήμισυ του 2015, τροφοδοτούμενες από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αλλά επωφελήθηκαν και από τις ελκυστικές αποδόσεις σε σχέση με την πίστωση, στηρίχθηκαν από τις χαμηλές συναλλαγματικές ισοτιμίες, τις τιμές του πετρελαίου και τα επιτόκια.
Οι καθαρές εισροές ήταν πάνω από 12% στο σύνολο του καθαρού ενεργητικού μέχρι τώρα το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης