Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Mundo: Ο Τσίπρας παραδέχεται ότι στις διαπραγματεύσεις η καρδιά του, του έλεγε να προχωρήσει σε ρήξη

El Mundo: Ο Τσίπρας παραδέχεται ότι στις διαπραγματεύσεις η καρδιά του, του έλεγε να προχωρήσει σε ρήξη
Αν είχε κάνει αυτό που επιθυμούσε η καρδιά του, οι τράπεζες θα είχαν καταρρεύσει
Στη συνέντευξη του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», αναφέρεται η ισπανική εφημερίδα «El Mundo», η οποία επικεντρώνεται στις δηλώσεις του σχετικά με το τραπεζικό σύστημα.
Όπως σημειώνει, ο έλληνας πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις 12 Ιουλίου, αν είχε κάνει αυτό που του έλεγε η καρδιά του, να σηκωθεί από το τραπέζι και να φύγει, θα είχε επέλθει η άμεση κατάρρευση των τραπεζών.
Όπως ανέφερε, το πρώτο που θα είχε γίνει, θα ήταν να κλείσουν τα υποκαταστήματά τους στο εξωτερικό και έπειτα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα δεχόταν τα collaterals των ελληνικών τραπεζών ως αντάλλαγμα για να έχουν πρόσβαση στην έκτακτη ρευστότητα, κάτι που θα οδηγούσε στη χρεοκοπία όλων των τραπεζών και την κατά συνέπεια απώλεια όλων των καταθέσεων.
Τέλος, επισημαίνει τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι αυτό που μπορούσε μόνο να επιλέξει είναι μεταξύ μιας «πύρρειου νίκης και μιας συμφωνίας», προσθέτοντας ότι δεν μετανιώνει ούτε για μια στιγμή για ότι συνέβη τους πέντε μήνες διαπραγματεύσεων.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης