Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Η Ευρώπη απαγόρευσε 700 γενόσημα φάρμακα που είχαν δοκιμαστεί στην Ινδία

tags :
Le Monde: Η Ευρώπη απαγόρευσε 700 γενόσημα φάρμακα που είχαν δοκιμαστεί στην Ινδία
Αρκετές φαρμακοβιομηχανίες επηρεάζονται από την απόσυρση σκευασμάτων
Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για τα γενόσημα και σύμφωνα με τη Le Monde η Ευρώπη απαγόρευσε 700 τέτοια φάρμακα, που είχαν δοκιμαστεί στην Ινδία.
Συγκεκριμένα, η ΕΕ ενημέρωσε τα κράτη μέλη από τις 21 Αυγούστου θα αναστείλει την παρασκευή 700 γενόσημων φαρμάκων, που είχαν δοκιμαστεί σε εργοστάσια στην Ινδία.
Αυτή η απόφαση λήφθηκε στις 16 Ιουλίου, όταν διαπιστώθηκε η ακαταλληλότητά τους σε έναν τυπικό έλεγχο που έγινε πέρσι από τη γαλλική υπηρεσία ασφάλειας των φαρμάκων (MSNA).
Θορυβημένη, η ευρωπαϊκή υπηρεσία φαρμάκων πέρασε με τη σειρά της από έλεγχο περίπου 1000 σκευάσματα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα 700 από αυτά ήταν ανεπαρκή.
Τον Ιανουάριο ζήτησε την απόσυρσή τους από την αγορά και πολλά κράτη μέλη, η Γερμανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, συμμορφώθηκαν με την υπόδειξή της.
Η πλήρης λίστα αυτών των φαρμάκων βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής επιτροπής και περιλαμβάνει αντίγραφα φαρμάκων που υπάρχουν στο εμπόριο όπως η Advil (παυσίπονο) το Seroplex (αντικαταθλιπτικό), το Aerius (αντισταμινικό), το Inexium (γαστρικός επίδεσμος).
Πολλοί γίγαντες της φαρμακοβιομηχανίας επηρεάζονται από αυτή την απαγόρευση, όπως η ισραηλινή Teva, νούμερο ένα στα γενόσημα, η αμερικάνικη Mylan, η ινδική Ranbaxy και η γαλλική Sanofi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης