Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Κατσέλη - Μίχαλου για τις επιπτώσεις των capital controls - Πιθανώς και αύριο η ρύθμιση για τις επιταγές

Συνάντηση Κατσέλη - Μίχαλου για τις επιπτώσεις των capital controls - Πιθανώς και αύριο η ρύθμιση για τις επιταγές
O κ. Μίχαλος παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, λόγω των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές
Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο, θα προωθηθεί νομοθετική διάταξη για το ζήτημα των επιταγών, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που παρέσχε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη στον πρόεδρο της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα.
Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο, θα προωθηθεί η νομοθετική διάταξη για το ζήτημα των επιταγών, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνο Μίχαλο.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, κατέστη σαφές ότι με τη ρύθμιση δεν θα μπαίνουν στον «Τειρεσία», μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2015, οι εκδότες επιταγών, γραμματίων και συναλλαγματικών, που δεν πληρώθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 20 Ιουλίου - 31 Αυγούστου.
Προϋπόθεση αποτελεί η ενδεδειγμένη εξόφληση έως την 30η Σεπτεμβρίου 2015.
Η κ. Κατσέλη ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Μίχαλο για το πλαίσιο της τελευταίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με το οποίο μπορούν να γίνουν και συναλλαγές στο εξωτερικό με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, χωρίς τη φυσική παρουσία των κατόχων τους.
Εξέφρασε παράλληλα, την αισιοδοξία της για περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών με την ολοκλήρωση της υπογραφής της νέας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.
Από την πλευρά του, ο κ. Μίχαλος παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, λόγω των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές και ζήτησε την προώθηση πρακτικών ρυθμίσεων, για να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης