Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας: Τα προβλήματα από τα capital controls θα επιλυθούν δεν θα υπάρξει bail in στις καταθέσεις

Στουρνάρας: Τα προβλήματα από τα capital controls θα επιλυθούν δεν θα υπάρξει bail in στις καταθέσεις
Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι επιπτώσεις στην αγορά από τους ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων
(upd) Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τα συναρμόδια υπουργία και τους επιχειρηματικούς φορείς για τις επιπτώσεις των capital controls.
Τα πράγματα εξελίσσονται θετικά, τα προβλήματα θα λυθού σε ορίζοντα δέκα ημερών. 
«Δεν απέχουμε πολύ από το επίπεδο στο οποίο λειτουργούσε η ελληνική οικονομία πριν τα capital controls», τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ.
Ο κ. Στουρνάρας προανήγγειλε τη σύνταξη ενός "οδικού χάρτη" για το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής.
Όπως διευκρίνισε, μέχρι στιγμής οι εγκρίσεις που έχουν δοθεί για τις εισαγωγές βρίσκονται πολύ κοντά στο μέσο μηνιαίο επίπεδο που εισαγωγών που πραγματοποιούνταν προ κρίσεως.
Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι να χαλαρώσουν περαιτέρω οι περιορισμοί τις επόμενες ημέρες. Ήδη όπως ανέφερε το σύστημα λειτουργεί πιο αποκεντρωμένα και το 70% των αποφάσεων λαμβάνεται πλέον από τις ίδιες τις τράπεζες.
Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης,
δήλωσε μετά τη σύσκεψη ότι στόχος είναι η πλήρης ομαλοποίηση των εισαγωγών στη χώρα.
Κάποια από τα προβλήματα που έθεσαν οι παραγωγικοί φορείς έχουν ήδη λυθεί, με τον καιρό ομαλοποιείται η κατάσταση, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κώστας Μίχαλος
δήλωσε ότι το κλείσιμο των τραπεζών για 3 εβδομάδες έχει στοιχίσει 3 δισ. ευρώ στην αγορά.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Βερνίκος τόνισε ότι ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου ότι δεν θα υπάρξει bail in στις τράπεζες.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι επιπτώσεις στην αγορά από τους ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων.
Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης