Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Swissquote: Έτοιμος για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης ο Τσίπρας – Πρέπει να αποφασίσει για εκλογές

Swissquote: Έτοιμος για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης ο Τσίπρας – Πρέπει να αποφασίσει για εκλογές
Οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα διάσωσης πρέπει να καταλήξουν μέχρι τα μέσα του Αυγούστου
Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για το νέο πρόγραμμα διάσωσής της, μετά την έγκριση της δεύτερης δέσμης μεταρρυθμίσεων από το ελληνικό κοινοβούλιο, σημειώνει η Swissquote Bank.
Όπως αναφέρεται σε ανάλυσή της, οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και να καταλήξουν μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει επίσης να αποφασίσει αν μετά τη συμφωνία θα πρέπει να ακολουθήσουν πρόωρες εκλογές.
Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «επιλέξαμε ένα δύσκολο συμβιβασμό προκειμένου να αποτρέψουμε τα πολύ ακραία σχέδια των πιο ακραίων κύκλων της Ευρώπης».
Προς το παρόν, σημειώνει η Swissquote Bank, πέραν των 86 δισ. ευρώ του νέου πακέτου διάσωσης, θα πρέπει να προστεθούν και τα 50 δισ. ευρώ που προέρχονται από το ειδικό ταμείο από τις αποκρατικοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων που έχει μεταφέρει σε αυτό η Αθήνα.
Ακόμη θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα 7,16 δισ. ευρώ του δανείου γέφυρα, που κάλυψε τις άμεσες υποχρεώσεις της χώρας προς την ΕΚΤ και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΔΝΤ.
Με άλλα λόγια, σημειώνεται, η Ελλάδα λαμβάνει δάνεια για να αποπληρώσει τα προηγούμενα δάνειά της.
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η Ελλάδα έχει λάβει επίσης 36 δισ. ευρώ κεφάλαια από την Ε.Ε. για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τα οποία προς το παρόν δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης