Τελευταία Νέα
Διεθνή

SPD: Nα δημιουργηθούν προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και των επενδύσεων στην Ελλάδα

SPD: Nα δημιουργηθούν προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και των επενδύσεων στην Ελλάδα
Μόνον η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής είναι αντιπαραγωγική για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τονίζεται
Τη δημιουργία προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης και των επενδύσεων στην Ελλάδα ζητά το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, SPD, με τον αρμόδιο για δημοσιονομικά θέματα της Κ.Ο. του κόμματος, Lothar Binding, να σημειώνει στην εφημερίδα Rheinische Post ότι «μόνον η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής είναι αντιπαραγωγική για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας».
Όπως ανέφερε, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να πιέσει ώστε οι χώρες της Ευρωζώνης να κάνουν περισσότερα για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε υποστήριξη για τις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και της γεωργίας, αλλά και του τουρισμού».
«Θα πρέπει να δώσουμε και επιδοτήσεις, είτε στις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης είτε σε ειδικά προσωρινά προγράμματα απασχόλησης, ώστε να ενισχύσουμε την αγοραστική δύναμη των ανθρώπων», ανέφερε o Lothar Binding και συμπλήρωσε ότι «όταν το 2008 χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εφαρμόσαμε ένα πακέτο μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας, εισαγάγαμε την πριμοδότηση για την καταστροφή των παλιών αυτοκινήτων και αυξήσαμε τα επιδόματα για τους εργαζόμενους με μειωμένο ωράριο».
«Τώρα που η Ελλάδα περνά μια πολύ άσχημη κρίση, ζητάμε μόνον προγράμματα λιτότητας, όργια ιδιωτικοποιήσεων και αύξηση της φορολογίας. Αυτό δεν μπορεί να πάει καλά», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης