Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ) προς Κατσέλη: Να προστατευθεί η Α΄ κατοικία - Αναστολή πλειστηριασμών έως το τέλος 2016

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ) προς Κατσέλη: Να προστατευθεί η Α΄ κατοικία - Αναστολή πλειστηριασμών έως το τέλος 2016
Πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση της ρευστότητας και αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ καταθετών και τραπεζών
Την ανάγκη, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι τράπεζες να υποστηρίξουν την πραγματική οικονομία της χώρας, τις υγιείς επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θ. Θεοχαρόπουλος, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, συνοδευόμενος από τα μέλη της Ε.Ε. Μαρία Κουβέλη, Δημήτρη Χατζησωκράτη και της Κ.Ε. Σοφία Ανδριοπούλου, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και την πρόεδρο Λούκα Κατσέλη, προκειμένου να συζητήσουν για τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο τραπεζικό σύστημα.
Μετά την συνάντηση ο προέδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε:
«Συναντηθήκαμε σήμερα με το Προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και ενημερωθήκαμε διεξοδικά για την κατάσταση στον τραπεζικό τομέα.
Η ρευστότητα είναι το ζητούμενο.
Οι τράπεζες οφείλουν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να υποστηρίξουν την πραγματική οικονομία της χώρας, τις υγιείς επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που έχουν πραγματική ανάγκη.
Η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατευθεί και να υπάρξει απόφαση αναστολής των πλειστηριασμών, τουλάχιστον, έως το τέλος του 2016.
Επίσης, τα κόκκινα δάνεια είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα, πρέπει να διαχωριστούν, καταρχήν, οι δανειολήπτες σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη και σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τις συνθήκες και στη συνέχεια να υπάρξει συνολική λύση του προβλήματος.
Πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση της ρευστότητας και αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ καταθετών και τραπεζών για να μπορέσει να υπάρξει κανονικότητα και ομαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης