Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ήσυχος (ΣΥΡΙΖΑ): Υπάρχει ζωή εκτός Ευρωζώνης – Η Αριστερή Πλατφόρμα δεν θα κάνει κόμμα

Ήσυχος (ΣΥΡΙΖΑ): Υπάρχει ζωή εκτός Ευρωζώνης – Η Αριστερή Πλατφόρμα δεν θα κάνει κόμμα
Δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο Οδικός Χάρτης που προβλέπεται από το μνημόνιο τόνισε ο κ.Ήσυχος
Την θέση ότι υπάρχει ζωή εκτός της Ευρωζώνης διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος.
Σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ.Ήσυχος υπογραμμίζει ότι κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή θα καταψηφίσει και πάλι τα μέτρα, επισημαίνοντας ότι θα τηρήσει την ίδια στάση και στο μέλλον για μέτρα που θα βρίσκονται στον αντίποδα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως λέει, τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας δεν πρόκειται να κάνουν νέο κόμμα.
Ερωτηθείς για το εάν η συμφωνία θα μπορέσει να εφαρμοστεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «το αποτέλεσμα και το περιεχόμενο της πρόσφατης συμφωνίας βρίσκεται σε αντιδιαστολή με το πρόσφατο δημοψήφισμα που είχε καταγράψει στο 62% το "Οχι" του ελληνικού λαού στη γνωστή πρόταση Γιούνκερ».
«Το αποτέλεσμα αυτό είναι συνταγματικά και νομικά δεσμευτικό για τη χώρα μας.
Δυστυχώς, το αποτέλεσμα της πρόσφατης συμφωνίας είναι δυσχερέστερο από την απορριφθείσα πρόταση Γιούνκερ.
Ήδη, κύκλοι Ε.Ε. αλλά και των δανειστών, αλλά και γνωστοί νομπελίστες και οικονομολόγοι προδιαγράφουν τη μη δυνατότητα εφαρμογής αυτού του Μνημονίου.
Ήδη έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ οι αντοχές επιβίωσης μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού.
Ο οδικός χάρτης που προβλέπεται από το Μνημόνιο όχι απλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αλλά εκτιμώ ότι σημαντικά τμήματα της κοινωνίας θα το αντιπαλέψουν όπως έχουν πράξει τα τελευταία πέντε χρόνια» τονίζει ο κ.Ήσυχος, αναφέροντας ότι «εδώ και πεντέμισι μήνες πλανιόταν στη σκέψη πάρα πολλών ότι η διαπραγματευτική διαδικασία βάδιζε προς τον απόλυτο εκβιασμό»
«Το θέμα δεν είναι να διαπιστώσουμε τον εκβιασμό αλλά να αναλύσουμε γιατί φτάσαμε στον εκβιασμό και τι περιθώρια υπήρχαν για να τον αποφύγουμε έστω και την τελευταία στιγμή.
Αυτή η συζήτηση δεν έχει λάβει χώρα σε κανένα από τα όργανα του κόμματος αλλά και στα υπουργικά συμβούλια που συμμετείχαν.
Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν» αναφέρει ο κ.Ήσυχος.
Ερωτηθείς για το εάν υπήρχαν εναλλακτικά σχέδια από τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Ήσυχος υπογραμμίζει ότι πολλά εναλλακτικά σχέδια δεν είχαν ληφθεί υπόψη.
«Δεν είναι υποχρέωση κάποιων μελών ή κάποιας ομάδας του κόμματος να έχει το δικό της εναλλακτικό σχέδιο.
Αυτό ήταν και είναι υποχρεωτικό τόσο για το κόμμα με βάση τις τελευταίες συνεδριακές αποφάσεις του (καμία θυσία για το ευρώ) όσο και για την κυβέρνηση» επισημαίνει ο κ.Ήσυχος.
Σε ερώτηση για το εάν θεωρεί πως με εθνικό νόμισμα η Ελλάδα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες να ορθοποδήσει ο κ.Ήσυχος τονίζει ότι είναι από αυτούς που επικαλούνται ότι «υπάρχει ζωή εκτός ευρωζώνης».
«Μια συντεταγμένη πορεία καλά προετοιμασμένη με ένα σχέδιο πολλαπλών επιπέδων (γεωπολιτικές αλλαγές, ενεργειακός πλουραλισμός, οικονομικές συμφωνίες ενός και εκτός Ευρώπης, κυρίως με BRICS κ.λπ.) αποτελούν τον πυρήνα μιας τέτοιας συντεταγμένης πορείας που πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε η χώρα να βρει οξυγόνο εκτός ευρωζώνης.
Αυτή η ανάλυση χρειάζεται να γίνει εντός ΣΥΡΙΖΑ μέσα από όλα τα βουλευόμενα όργανά του, προκειμένου να αναπτυχθεί μια δυναμική ουσιαστικής ρήξης με το σύνολο των μνημονιακών πολιτικών που δεν θα λαμβάνουν τέλος έως την τελική αποικιοποίηση της Ελλάδας» είπε ο κ.Ήσυχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης