Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολιτικό χρόνο αναζητά (ξανά) ο Τσίπρας - Μια ακόμα κρίσιμη ψηφοφορία για την εφαρμογή της συμφωνίας...

Πολιτικό χρόνο αναζητά (ξανά) ο Τσίπρας - Μια ακόμα κρίσιμη ψηφοφορία για την εφαρμογή της συμφωνίας...
Δεν θα αργήσει το «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών στο ΣΥΡΙΖΑ
Η απόσυρση των διατάξεων για το ασφαλιστικό και η «εξαφάνιση» της φορολόγησης των αγροτών από τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων αποτελεί έναν σαφή ελιγμό της κυβέρνησης με κύριο στόχο να κερδηθεί πολιτικός χρόνος.
Χρόνος απαραίτητος για να μεταπείσει η κυβέρνηση όσο το δυνατόν περισσότερους από τους διαφωνούντες βουλευτές προκειμένου αφενός να περιοριστούν οι διαρροές και αφετέρου να ενισχυθεί η γραμμή της.
Εάν το σχέδιο αυτό επιτευχθεί στη σημερινή ψηφοφορία και η αποχή ή η απουσία των 7 βουλευτών μετατραπούν σε «ναι», τότε πράγματι ο Τσίπρας διαθέτοντας πλέον 130 βουλευτές θα καταφέρει να κερδίσει χρόνο και παράλληλα θα έχει τον «αέρα» να αλλάξει την ατζέντα, βάζοντας π.χ. στις άμεσες προτεραιότητες του την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Μέλημα της κυβέρνησης είναι να φτάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα στις αρχές φθινοπώρου.
Ωστόσο, τα ανοιχτά ζητήματα – «αγκάθια» για τον Τσίπρα παραμένουν.
Από τη μια είναι το εσωκομματικό μέτωπο, από την άλλη είναι η ανάγκη να κλείσει η συμφωνία.
Μέσα σε αυτά τα δύο συγκρουόμενα μέτωπα ο πρωθυπουργός θα αναζητήσει εντός των επόμενων ημερών να βρει την χρυσή τομή και τις ισορροπίες.
Είναι προφανές ότι εάν δεν κλείσει η συμφωνία, η χώρα και όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ή ο Τσίπρας θα είναι στον αέρα.
Οι τελευταίες εξελίξεις το κατέστησαν σαφές, βάζοντας τέλος σε κάθε είδους ψευδαισθήσεις, κρυφές ελπίδες ή εναλλακτικές.
Και αν θεωρηθεί ότι με τη συνδρομή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, το μέτωπο των δανειστών είναι εν πολλοίς δρομολογημένο, τα εσωκομματικά στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτή πληγή.
Με την οποία αργά ή γρήγορα θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος ο Τσίπρας.
Η σημερινή ψηφοφορία θα κρίνει το εάν ο πρωθυπουργός έχει καταφέρει πράγματι να κερδίσει χρόνο ή εάν είναι επιτακτική η ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες για το οριστικό «ξεκαθάρισμα».
Είναι εξίσου προφανές ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο για την χώρα...

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης