Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Χαρατσής (Beta AXE): «Υπάρχει κίνδυνος φυγής μεγάλων εισηγμένων εταιρειών από το Χ.Α. προς στο εξωτερικό»

Χαρατσής (Beta AXE): «Υπάρχει κίνδυνος φυγής μεγάλων εισηγμένων εταιρειών από το Χ.Α. προς στο εξωτερικό»
To σοβαρό κίνδυνο φυγής μεγάλων εταιρειών από το Χ.Α. στο εξωτερικό επισημαίνει ο δ/νων σύμβουλος της Beta ΑΧΕ Β. Χαρατσής
Ο διευθύνων σύμβουλος της Beta Χρηματιστηριακή Βαγγέλης Χαρατσής εκφράζει φόβους ότι οι τελευταίες μεγάλες εταιρείες του Χ.Α. ίσως αναζητήσουν στο εξωτερικό χρηματιστηριακή «στέγη».
Σε παρέμβασή του στη σημερινή συνέντευξη τύπου του ΣΜΕΧΑ ο κ. Χαρατσής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο φυγής και των υπολοίπων – λιγοστών – «μεγάλων» εισηγμένων από το ελληνικό χρηματιστήριο σε αναζήτηση άλλων, πιο ισχυρών χρηματιστηρίων.
Ο λόγος που αρκετές εταιρείες βλέπουν το εξωτερικό είναι ότι οι κάνουλες χρηματοδότησης είναι ανοικτές και οι δυνατότητες να αναζητήσουν «φθηνά» κεφάλαια ασύγκριτα μεγαλύτερες.
Ο κ. Χαρατσής τόνισε ότι υπάρχουν έτσι κι αλλιώς ισχυρές διεθνοποιημένες εισηγμένες που ουσιαστικά βρίσκονται ήδη στις ξένες αγορές, σε επιχειρηματικό επίπεδο. Υπάρχει λοιπόν σοβαρός κίνδυνος – μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Χ.Α. – οι εταιρείες αυτές να αναζητήσουν «στέγη» σε διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές με μεγαλύτερο βάθος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης