Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Μετά την αποτυχία De Guindos για την προεδρία του Eurogroup, πλέον στοχεύει σε ΕΚΤ και ESM

Ισπανία: Μετά την αποτυχία De Guindos για την προεδρία του Eurogroup, πλέον στοχεύει σε ΕΚΤ και ESM
Πηγές στην ισπανική κυβέρνηση αναφέρουν ότι στον υπουργό Οικονομικών της χώρας θα προταθεί είτε η αντιπροεδρία της ΕΚΤ είτε η διεύθυνση του ESM
Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του ισπανού υπουργού Οικονομικών, Luis de Guindos, να αναδειχθεί πρόεδρος του Eurogroup, πλέον στρέφει τη στόχευσή του στην αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή στην διεύθυνση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
Όπως επισημαίνεται σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η Ισπανία φιλοδοξεί πλέον να καταλάβει την θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν λήξει η θητεία του νυν αντιπροέδρου Vitor Constancio.
Μάλιστα, ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, σε δηλώσεις του την περασμένη Τρίτη εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η επόμενη κενή θέση που θα υπάρξει στην Ευρωτράπεζα θα δοθεί στην Ισπανία.
Σύμφωνα με πηγές κοντά στην ισπανική κυβέρνηση, που επικαλούνται μέσα ενημέρωσης της χώρας, θα προσφερθεί στον De Guindos είτε η αντιπροεδρία της ΕΚΤ είτε η διεύθυνση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), θέση την οποία έχει τώρα ο γερμανός Klaus Regling.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης