Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Η Ελλάδα προσπαθεί να επιστρέψει στην ομαλότητα, ανοίγοντας τις τράπεζες

El Pais: Η Ελλάδα προσπαθεί να επιστρέψει στην ομαλότητα, ανοίγοντας τις τράπεζες
Το άνοιγμα των τραπεζών απομακρύνει τα βλέμματα από την πρόσφατη πρώτη κρίση στην κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα
Στο άνοιγμα των τραπεζών ύστερα από ένα διάστημα τριών εβδομάδων κατά το οποίο παρέμειναν κλειστές, αλλά και τις αξιοσημείωτες αυξήσεις στον ΦΠΑ αναφέρεται σε δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα «El Pais».
Όπως τονίζεται, τα δύο αυτά στοιχεία συμβάλλουν στο να απομακρυνθούν τα βλέμματα από την πρώτη κρίση με την οποία ήρθε αντιμέτωπη η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προχώρησε την Παρασκευή σε ανασχηματισμό, «μετά την ανοιχτή εξέγερση στον ΣΥΡΙΖΑ», λόγω της συμφωνίας που υπεγράφη με τους ευρωπαίους εταίρους για τη διαπραγμάτευση ενός τρίτου προγράμματος βοήθειας.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι, αν και συνεχίζουν να παραμένουν εν ισχύι τα capital controls, με τους περιορισμούς στις τραπεζικές αναλήψεις να διαμορφώνονται στα 60 ευρώ ημερησίως, το άνοιγμα των τραπεζών επιτρέπει την επιστροφή σε κάποια ομαλότητα σε μια οικονομία που κινείται στο… ρελαντί.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στον νέο ΦΠΑ που τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 και στις αξιοσημείωτες αυξήσεις που επιφέρει, επιβαρύνοντας περί τα 700 ευρώ ετησίως τα νοικοκυριά.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης