Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την ανάληψη των 200 χιλ ευρώ από την Εθνική μια μέρα πριν επιβληθούν τα capital Controls παραδέχθηκε η Ά. Βαλαβάνη

Την ανάληψη των 200 χιλ ευρώ από την Εθνική  μια μέρα πριν επιβληθούν τα capital Controls παραδέχθηκε η Ά. Βαλαβάνη
Η Α. Βαλαβάνη ρευστοποίησε μια προθεσμιακή κατάθεση 95.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό προήλθε από λογαριασμούς 
Την ανάληψη των 200.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα στο Ηράκλειο της Κρήτης μια μέρα πριν επιβληθούν τα capital Controls παραδέχθηκε η Άρτεμις Βαλαβάνη, μητέρα της πρώην πρώην αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη.
Όπως αναφέρει μάλιστα η ηλικιωμένη γυναίκα, τα χρήματα εστάλησαν από το υποκατάστημα της τράπεζα κατευθείαν στο σπίτι της μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε.
Όπως υποστηρίζει, λίγες ημέρες μετά το σάλο που δημιούργησε η αποκάλυψη, «τα λεφτά είναι οι οικονομίες μιας ζωής, φοβήθηκα και τα πήρα στο σπίτι. Δεν τα έβγαλα στο εξωτερικό όπως άλλοι».
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος iefimerida.gr, η Αρτεμις Βαλαβάνη ρευστοποίησε μια προθεσμιακή κατάθεση ύψους 95.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό προήλθε από λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα, στο ίδιο υποκατάστημα της ΕτΕ στο Ηράκλειο.
Η κόρη της, πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών με ανακοίνωση που εξέδωσε, απέφευγε επιμελώς να μιλά για την υπόθεση, λέγοντας ότι η η ίδια δεν σήκωσε ούτε 1 ευρώ, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στη μητέρα της , με την οποία υποστηρίζει ότι δεν είχε πολύ καλές σχέσεις τα τελευταία χρόνια.
Την υπόθεση έφερε στο φως ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, με σχετικές ερωτήσεις του στη Βουλή όπου ζητούσε να ερευνηθούν οι λογαριασμοί υπουργών και των συγγενών τους α' και β' βαθμού, φωτογραφίζοντας καθαρά τη Νάντια Βαλαβάνη.
Μένει ωστόσο να διερευνηθεί εάν η υπόθεση της ανάληψης των 200.000 ευρώ εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ποινικής δικονομίας, αν και εφόσον προκύψει ότι η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη είχε ενημερωθεί για το κλείσιμο των τραπεζών από την κόρη της, θέμα το οποίο ως αρμόδια υπουργός ήταν σε θέση να γνωρίζει.
Ενα ερώτημα που πλανάται είναι εάν η Νάντια Βαλαβάνη θα παραιτηθεί και από βουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης