Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Η ελληνική κρίση «ξαποσταίνει» - Οι πολίτες αξίζουν ένα καλοκαιρινό διάλειμμα

tags :
Die Welt: Η ελληνική κρίση «ξαποσταίνει» - Οι πολίτες αξίζουν ένα καλοκαιρινό διάλειμμα
«Στα χαρτιά η πρόταση πιστώσεις έναντι μεταρρυθμίσεων μοιάζει λογική. Είναι εφικτή όμως;», αναφέρει χαρακτηριστικά η Die Welt
«Η ελληνική κρίση ξαποσταίνει», σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία σε σημερινό (18/7) δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως «οι πολίτες αξίζουν ένα καλοκαιρινό διάλειμμα».
Ειδικότερα, η Welt σχολιάζει πως το ελληνικό ζήτημα σίγουρα θα συνεχίσει να μας απασχολεί, όμως προς το παρόν η ελληνική κρίση φαίνεται να περνά σε φάση εκτόνωσης.
Στο ίδιο κείμενο, η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει πως «στα χαρτιά, η πρόταση πιστώσεις έναντι μεταρρυθμίσεων μοιάζει λογική», ωστόσο δεν είναι σίγουρο πως είναι εφικτή.
Για την Welt, ο W. Schaeuble, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, θα αγωνιστεί για να διασφαλίσει ότι ως αντάλλαγμα για τις γιγαντιαίες πιστώσεις στην Ελλάδα θα συμφωνηθούν ριζικές μεταρρυθμίσεις «και για αυτό είναι ο πλέον κατάλληλος».
Ακόμα όμως και με τις προσπάθειες του Schaeuble, το σχέδιο μοιάζει λογικό μόνο στα χαρτιά, καθώς ούτε ο ΥΠΟΙΚ Γερμανίας, αλλά ούτε οι περισσότεροι γερμανοί πολίτες πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί τις συμφωνίες, τις οποίες η ίδια χαρακτηρίζει εκβιασμό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης