Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times: Ο Τσίπρας προετοιμάζει τους Έλληνες για πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο

Financial Times: Ο Τσίπρας προετοιμάζει τους Έλληνες για πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο
Πολλές κυβερνήσεις στην ευρωζώνη εκφράζουν ανησυχίες για το κατά πόσο ο Τσίπρας θα καταφέρει να εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων 
Για πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο φαίνεται ότι προετοιμάζει τους έλληνες ο Α. Τσίπρας, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησή του από την οποία άφησε έξω τις ακραίες φωνές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμα τους οι Financial Times.
Όπως υπογραμμίζει ο έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις αλλαγές στην κυβέρνηση του σε μια προσπάθεια αν ελέγξει καλύτερα το υπουργικό του συμβούλιο ώστε να του είναι πιο πιστό και διατεθειμένο να ακολουθήσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το νέο πρόγραμμα βοήθειας ύψους 86 δις ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Τσίπρας μπορεί την ίδια ώρα να βασίζεται και στην πλειοψηφία της αντιπολίτευσης που τον βοήθησε να περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο τις μεταρρυθμίσεις.
Όπως τονίζουν οι Financial Times, πολλές κυβερνήσεις των κρατών της ευρωζώνης εκφράζουν ανησυχίες για το κατά πόσο ο Α. Τσίπρας και η αριστερή του κυβέρνηση του, θα καταφέρει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που στα μάτια του τον αναγκάζει να έρθει σε αντίθεση με τις αρχές του.
Για το λόγο αυτό οι πρόωρες εκλογές μοιάζουν ως η πιο πιθανή επιλογή, μετά την ψήφιση των μέτρων απ το ελληνικό Κοινοβούλιο, σε μια προσπάθεια ο Τσίπρας να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και να απαλλαγεί οριστικά από τις ακραίες αριστερές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Επικαλούμενο κυβερνητική πηγή, το δημοσίευμα προσδιορίζει το διάστημα αυτό κατά το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, οι τέταρτες εκλογές από το Μάιο του 2012, από τις οποίες ο Α. Τσίπρας θα μπορούσε να βγεί πιο ενισχυμένος και πιο δυνατός παρά ποτέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης