Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πύρινο μέτωπο στην Αττική - Η μάχη του κουβά κατά της φωτιάς στον Καρέα

Πύρινο μέτωπο στην Αττική - Η μάχη του κουβά κατά της φωτιάς στον Καρέα
Κατέρρευσε το πυροσβεστικό σύστημα της χώρας ακόμη μία φορά στα μάτια των πολιτών
Οι κάτοικοι του Καρέα της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης δίνουν σχεδόν μόνοι τους τη μάχη με τις φλόγες από τις 11 το πρωί.
Οι πολίτες πήραν στα χέρια τους την κατάσβεσης του δάσους με ότι μέσα είχαν στην διάθεση τους.
Ανώνυμοι πολίτες είπαν στο bankingnews ότι τα πρώτα δύο πυροσβεστικά οχήματα έφθασαν με καθυστέρηση με τη συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι κάτοικοι έδιναν πληροφορίες στους οδηγούς των οχημάτων να προσεγγίσουν πιο κοντά στο δάσος με σκοπό την κατάσβεση της φωτιάς.
Αμετακίνητα τα δύο πυροσβεστικά οχήματα καθώς ανέμεναν οδηγίες από το κέντρο της Πυροσβεστικής ενώ δεν ακολούθησαν τις οδηγίες των πολιτών.
Το χρονικό διάστημα από τις 11 έως τις 2 το μεσημέρι ο κρατικός μηχανισμός δεν είχε ανταποκριθεί καθώς δεν είχε λάβει σωστή θέση στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς .Υδροφόρες των δήμων και της Περιφέρειας της Αττικής έφθασαν με καθυστέρηση και όσες έφθαναν σταματούσαν στην άκρη δρόμου για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων.
Η λεωφόρος Καρέα είχε κατακλυστεί από πολίτες που έβαλαν σε εφαρμογή το δικό τους σχέδιο της κατάσβεσης.
Μια ανθρώπινη αλυσίδα δημιουργήθηκε σε χρόνο ρεκόρ.
Ο ένας έδινε στον άλλο ένα κουβά με νερό που έφθανε στον τελευταίο που ήταν μέσα στο δάσος για να σβήσει τις τελευταίες εστίες φωτιάς.
Η αγανάκτηση των πολιτών έφθασε στο κόκκινο και κατηγορούσαν τους υπεύθυνους που δεν ήταν σε θέση να διαχειριστούν ένα ακόμη πρόβλημα.
Ότι σώθηκε έγινε χάρη στο φιλότιμο των πολιτών και στα πενιχρά μέσα που είχαν. Ένας κουβάς και με τα λάστιχα έδιναν τη δική τους μάχη.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης