Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανεξέλεγκτη μεγάλη φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας – Εκκενώθηκαν δύο χωριά, φόβοι για καμμένα σπίτια

tags :
Ανεξέλεγκτη μεγάλη φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας – Εκκενώθηκαν δύο χωριά, φόβοι για καμμένα σπίτια
Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση λόγω των ισχυρών ανέμων
(upd) Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 03:45 τα ξημερώματα, από άγνωστη αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στο Φαρακλό Λακωνίας, στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Βοιών.
Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καίγοντας δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, αναγκάζοντας τις τοπικές αρχές να εκκενώσουν τα χωριά Φαρακλό και Λάχι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την φωτιά απειλείται και το χωριό του Αγίου Νικολάου, ενώ ακόμα είναι ασαφές εάν από την φωτιά έχουν καταστραφεί ή καεί σπίτια.
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για καμμένα αγροτικά σπίτια.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Μονεμβασιάς, Ηρακλής Τριχείλης υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολύ δυνατών ανέμων και του εκτεταμένου πύρινου μετώπου, ενώ ανέφερε ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό και ότι όλοι οι κάτοικοι είναι ασφαλείς.
Παράλληλα εκκενώθηκε και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι, με τα παιδιά να βρίσκονται σε ασφαλές σημείο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά εκτιμάται ότι εκδηλώθηκε από το βουνό του Φαρακλού, όπου υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ και κεραίες τηλεπικοινωνιών.
Οι αρμόδιοι του Δήμου κάνουν λόγο για δραματική κατάσταση, καθώς το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα, την ώρα που οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες, 50 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Από τα 50 οχήματα, τα 35 είναι ήδη στο σημείο και τα υπόλοιπα 15 θα φτάσουν από περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Αττικής.
Αναμένονται δύο ακόμα αεροσκάφη από Θεσσαλονίκη, ενώ ένα ελικόπτερο Super Puma θα φτάσει από το «Ελ.Βενιζέλος» μεταφέροντας 10 άτομα της ΕΜΑΚ.

(πρώτη ενημέρωση 17 Ιουλίου 08:56)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης