Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: «Όχι» από Die Linke και Steinbruck (SPD) στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας

tags :
Γερμανία: «Όχι» από Die Linke και Steinbruck (SPD) στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας
«Ναι» με βαριά καρδιά θα πουν οι πράσινοι, αφού προτιμούν τη βοήθεια από το Grexit
Με αρκετές απώλειες θα περάσει όπως όλα δείχνουν η ελληνική συμφωνία και από τη γερμανική Βουλή την Παρασκευή.
Ενας από αυτούς που διαφοροποιήθηκαν ήταν και ο Peer Steinbruck, που δήλωσε στην Bild ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία.
«Ο κ. Steinbruck απορρίπτει το νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει ότι «θα αιτιολογήσει τη θέση του κατά την σύσκεψη της Κ.Ο. του SPD αργότερα απόψε».
Ο βασικός λόγος, πάντως, είναι ότι ο Steinbruck θεωρεί ότι δεν μπορεί να γίνει ανάκαμψη της Ελλάδας με περαιτέρω λιτότητα και πιστεύει ότι η έξοδος από το ευρώ είναι η καλύτερη επιλογή.
Αντίθετη γνώμη με τον Σοσιαλδημοκράτη βουλευτή έχουν, πάντως, οι Πράσινοι, που θα υπερψηφίσουν το πακέτο της συμφωνίας, καθώς αν και δεν το θεωρούν την καλύτερη δυνατή λύση, το προτιμούν από ένα Grexit.
Τέλος, η  γερμανική αριστερά (Die Linke) θα καταψηφίσει την πρόταση για τη νέα συμφωνία με την Ελλάδα και μάλιστα κατηγορεί τους Schaueble, Merkel και Gabriel για την αντικοινωνική συμπεριφορά τους απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και το γεγονός ότι δεν σεβάστηκαν το δημοψήφισμα, κάτι που ήταν αντιδημοκρατικό και αντιευρωπαϊκό.
 Διαρροές αναμένεται, εξάλλου, να υπάρξουν και από το κόμμα της Angela Merkel και μάλιστα υπολογίζονται σε 50 οι διαφωνούντες βουλευτές, όπως έγραψε τουλάχιστον χθες η Bild.
To bankingnews έγραφε σχετικά χθες για τους Γερμανούς βουλευτές του CDU/CSU, που έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν τη συμφωνία:
Όχι στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας αναμένεται να ψηφίσουν κοντά στους 50 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά της η Bild, οι βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) οι οποίοι προτίθενται να καταψηφίσουν το αίτημα της γερμανικής κυβέρνησης για εξουσιοδότηση στις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί ήδη δηλώσεις 10 βουλευτών, οι οποίοι προαναγγέλλουν ότι θα ψηφίσουν "όχι" στην ψηφοφορία η οποία θα πραγματοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης