Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Για πρώτη φορά η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε με εντιμότητα - Επώδυνος συμβιβασμός η συμφωνία

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Για πρώτη φορά η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε με εντιμότητα - Επώδυνος συμβιβασμός η συμφωνία
Αυτή η Ευρώπη θα διαλυθεί αν δεν θεμελιωθεί πάνω στις αξίες της δημοκρατίας
Για πρώτη φορά η Ελλάδα έκανε διαπραγμάτευση με εντιμότητα, τόνισε, μιλώντας στη βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, για να παραδεχθεί πως "αναγκαστήκαμε να υποστούμε έναν επώδυνο συμβιβασμό".
Αυτή η Ευρώπη θα διαλυθεί αν δεν θεμελιωθεί πάνω στις αξίες της δημοκρατίας, κατήγγειλε ο κ. Φίλης, για να τονίσει πως ένας υπέρτερος συσχετισμός δύναμης δεν μπορούσε να αλλάξει γνώμη.
Η Ελλάδα αναγκάστηκε να βγει μπροστά για να υπερασπιστεί θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, σημείωσε επίσης.
Συνεχίζοντας ο κ. Φίλης πρόσθεσε πως "είναι σαφές ότι πολλοί από μας, όλοι μας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την ηθική του φρονήματος και την ηθική της ευθύνης".
Το πραξικόπημα στις Βρυξέλλες είχε στόχο να τιμωρήσει την Ελλάδα ρίχνοντας την κυβέρνηση, εδώ διακυβεύονται τα συμφέροντα των λαών, κατήγγειλε στη συνέχεια, για να τονίσει ωστόσο πως "στείλαμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει.
Το μήνυμα αυτό το πήραν παντού εκτός από εδώ μέσα", πρόσθεσε.
Χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το μέλλον των φτωχών, των απόκληρων θα είναι σκληρό, πιο σκληρό από ό,τι προβλέπει το μνημόνιο, διεμήνυσε ο κ. Φίλης, για να προσθέσει πως η ηθική της ευθύνης απέναντι στους φτωχούς, τους ανέργους, τους νέους είναι να μην ολοκληρώσουμε το πραξικόπημα των Βρυξελλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης