Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peter Spiegel (FT): Η έκθεση του ΔΝΤ υποδηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα

Peter Spiegel (FT): Η έκθεση του ΔΝΤ υποδηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα
Σύμφωνα με το καταστατικό, το Ταμείο δεν μπορεί να συμμετάσχει σε κάποιο πρόγραμμα, εάν το χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν υπάρχει προοπτική εξόδου στις αγορές
Σε άρθρο του στους Financial Times, o αρθρογράφος Peter Spiegel γράφει ότι η εμπιστευτική έκθεση του ΔΝΤ, δίνει το σήμα για την οριστική αποχώρηση του Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα.
Η έκθεση υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος σε καμία περίπτωση δεν είναι βιώσιμο και το νέο πρόγραμμα δεν δίνει την προοπτική στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων για χρηματοδότηση.
Με αυτά τα δεδομένα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μπορεί να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα, αφού στο καταστατικό του υπάρχει ρητή αναφορά που του απαγορεύει να συμμετάσχει σε προγράμματα, σε περιπτώσεις μη βιώσιμου χρέους χωρίς προοπτική για επιστροφή στις αγορές, τονίζει ο δημοσιογράφος.
«Το Ταμείο χαλάρωσε τους κανονισμούς παλαιότερα, για να συμμετάσχει στις ελληνικές διασώσεις, αλλά η έκθεση καταδεικνύει ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» τονίζει ο Peter Spiegel.
Υπενθυμίζεται ότι το ενημερωτικό σημείωμα επισημαίνει ότι μόνο μέσω μιας μεγάλης ελάφρυνσης του χρέους θα μπορούσε να υποχωρήσει το ελληνικό χρέος, ώστε να επιστρέψει η χώρα στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης