Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπερψηφίστηκε από τη βουλή η συμφωνία με 229 ναι, 64 όχι και 6 παρών - Με 38 απώλειες ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο 110 είπαν ναι

Υπερψηφίστηκε από τη βουλή η συμφωνία με 229 ναι, 64 όχι και 6 παρών - Με 38 απώλειες ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο 110 είπαν ναι
Εικόνα διάλυσης στην κυβέρνηση, ξεκίνησε με 162 και θα απομείνει με 124-120 βουλευτές - Οργιάζουν οι φήμες που θέλουν 38-42 βουλευτές να καταψηφίζουν το πολυνομοσχέδιο
(upd14)Υπερψηφίστηκε με 229 ναι, 64 όχι και 6 παρών η συμφωνία της Ελλάδας με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης (ESM), ωστόσο η κυβέρνηση βγαίνει από την ψηφοφορία βαθιά λαβωμένη.
Ειδικότερα, υπέρ του πολυνομοσχεδίου με τα πρώτα προαπαιτούμενα της συμφωνίας ψήφισαν 229 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, κατά ψήφισαν 64 βουλευτές (32 από τον ΣΥΡΙΖΑ), τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ενώ 6 βουλευτές δήλωσαν παρών (ΣΥΡΙΖΑ).
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφηκαν 38 διαφοροποιήσεις, καθώς 32 βουλευτές ψήφισαν όχι, παρών δήλωσαν 6 βουλευτές, ενώ υπήρχε και μια αποχή, της Δήμητρας Τσανάκα.
Μόνο 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε σύνολο 149 ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας, ενώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν υπήρχε καμία διαρροή.
Οι διαρροές στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι μεγάλες, ενώ το πολυνομοσχέδιο του τρίτου μνημονίου ψηφίστηκε στη Βουλή όχι μόνο από τους εναπομείναντες κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και με την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Οι 39 απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ στην αποψινή ψηφοφορία - Όλα τα ονόματα - Ποια ηχηρά ονόματα διαφοροποιήθηκαν
Στους 38 ανήλθε ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στήριξαν τη συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας.
Στους 39 προστίθεται και η βουλευτής Δήμητρα Τσανάκα, η οποία ήταν «απούσα».
Πιο συγκεκριμένα, 32 βουλευτές ψήφισαν «όχι» και 6 παρών».
Μεταξύ των βουλευτών που διαφοροποιήθηκαν ξεχωρίζουν τα ονόματα των Γ. Βαρουφάκη, Ν. Βαλαβάνη, Ζ. Κωνσταντοπούλου, Κ. Ήσυχος και Δημήτρης Στρατούλης.
Σημειώνεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί σε 149 βουλευτές.

Αναλυτικά:
ΟΧΙ (32): Κυρίτση, Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης, Βαλαβάνη, Στρατούλης, Ήσυχος, Κοδέλας, Ζαχαριάς, Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου, Σταθάς, Σκούμας, Κώτσιος, Λαπαβίτσας, Κριτσωτάκης, Χαραλαμπίδου, Γαϊτάνη, Αμμανατίδου, Ιωαννίδης, Διαμαντόπουλος, Σαμοϊλης, Μακρή, Ουζουνίδου, Δερμιτζάκης, Ζερδέλης, Δελημήτρος, Πετράκος, Ψαρρέα, Λεουτσάκος, Λαφαζάνης, Ζάννας, Κυριακάκης.
ΠΑΡΩΝ (6): Κατριβάνου, Καραγιαννίδης, Μπαξεβανάκης, Μιχαλάκης, Διώτη, Λέβα.
ΑΠΟΥΣΑ: Τσανάκα.

Τσίπρας: Δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές που θα ρίξουν την κυβέρνηση της αριστεράς - Δεν δραπετεύω, είμαι περήφανος
Δώσαμε έναν σκληρό αγώνα με λάθη, παραλείψεις, αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου και αισθάνομαι περήφανος - Δεν δραπετεύω από τις ευθύνες μου
Αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου και δεν δραπετεύω από αυτές, τόνισε, μιλώντας από τη βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Όπως εξήγησε, βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή και καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις με κριτήριο την ευθύνη που μας βαραίνει.
Όπως παραδέχθηκε ο κ. Τσίπρας "εδώ και πέντε μήνες δώσαμε μία μάχη άνιση, δύσκολη, τα βάλαμε με ισχυρούς, από τη μία μεριά ήταν το δίκιο και από την άλλη η οικονομική ισχύς".
Δώσαμε έναν αγώνα ο οποίος είχε λάθη από τα οποία δεν δραπετεύω, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, για να τονίσει πως "Είμαι περήφανος για τον αγώνα, καθώς δώσαμε μία μάχη δύσκολη".
Δώσαμε έναν σκληρό αγώνα με λάθη, παραλείψεις, αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου και αισθάνομαι περήφανος, επανέλαβε.
Το παλιό έχει τελειώσει σε αυτή τη χώρα, κατήγγειλε ο πρωθυπουργός, για να εκφράσει την αισιοδοξία πως "κάποια στιγμή αυτός ο αγώνας θα φέρει καρπούς.
Έχουμε αφήσει παρακαταθήκη αξιοπρέπειας και δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτός ο αγώνας κάποια στιγμή θα φέρει καρπούς".
Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε πως η Αριστερά, οι Πράσινοι και ένα μέρος των Σοσιαλδημοκρατών μας υποστήριξε, αλλά από την άλλη πλευρά, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μας κατακεραύνωσε και μας κουνούσε το δάχτυλο.
Δεν θα κάνουμε το χατίρι στους αντιπάλους μας να αποτελέσουμε μία μικρή παρένθεση μέσα στο χρόνο, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει πως ο πολίτης μπορεί να καταλάβει ποιοι δίνουν τη μάχη με την ψυχή τους και ποιοι παραδίδονται αμαχητί.
Εγγυόμαστε ότι ούτε θα δεχθούμε το κούρεμα των ομολόγων των Ταμείων ούτε θα ξεπουλήσουμε τις τράπεζες, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός.
Δεν πιστεύουμε στη συμφωνία, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να την εφαρμόσουμε, επανέλαβε ο πρωθυπουργός.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές ο πρωθυπουργός τόνισε πως τώρα όλοι βρισκόμαστε ενώπιον της ευθύνης μας.
"Πιστεύετε ότι είναι πλαστός ή υπαρκτός αυτός ο εκβιασμός;", δεν δίστασε να ερωτήσει το κοινοβούλιο ο Αλ. Τσίπρας.
Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μπει μία τάξη στη χώρα, διεμήνυσε.
Ο μεγάλος αντίπαλος, με όρους ταξικούς, βρίσκεται εντός των τειχών, προειδοποίησε.
Εάν θεωρείτε ότι ο εκβιασμός είναι πλαστός, είμαι έτοιμος να ακούσω τις εναλλακτικές, αλλά εάν θεωρείται ότι ο εκβιασμός είναι πραγματικός, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να μοιραστούμε το βάρος της ευθύνης.
Το ότι επί της προηγούμενης κυβερνήσεως βγαίναμε από το μνημόνιο ήταν παραμυθία αντίστοιχου μεγέθους με το success story, κατήγγειλε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη.
Όταν μία χώρα έχει χρέος 180%, δεν μπορεί να βγει στις αγορές, εάν δεν έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και απομείωση του χρέους, εξήγησε.
Επιστρέφοντας στη συμφωνία της τρέχουσας κυβέρνησης ο Αλ. Τσίπρας, τόνισε πως "έχουμε τη δέσμευση το Φθινόπωρο να υπάρξει μείωση του χρέους.
Η δυνατότητα να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις της λιτότητας εξαρτάται από το κλίμα στις αγορές και τους επενδυτές, πρόσθεσε, για να υπογραμμίσει πως η συμφωνία εξασφαλίζει ένα πακέτο 35 δισ. ευρώ για επενδύσεις.
Εάν υπάρχει μία προοπτική η οικονομία να βγει από την κρίση, αυτή μπορεί να υπάρξει μέσω της δυνατότητας αναδιάρθρωσης του χρέους, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.
"Κύριε Μεϊμαράκη αν αγωνιάτε για τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν κάνετε πρόταση μομφής ή εκλογές;" ανέφερε ο κ. Τσίπρας για να τονίσει σε όλους τους τόνους πως:
"Δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές που θα ρίξουν την κυβέρνηση της αριστεράς, τόνισε, ανεβάζοντας στα ύψη τους τόνους".

Μεϊμαράκης: Iδιοκτησίας Τσίπρα - Καμμένου η συμφωνία - Να την υλοποιήσετε - Ναι στην πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη
Η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη στις 20 Φεβρουαρίου, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση υπέγραψε τη συνέχιση του προγράμματος αλλά δεν το σεβάστηκε. 
Η συναίνεση και η συνεννόηση σας αποσυσπείρωσε, διεμήνυσε σε αυστηρούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ, κλιμακώνοντας την επίθεσή του - με σαφείς δόσεις ειρωνείας - κατά της κυβέρνησης. 
Κύριε Τσίπρα είχατε πολύ ευνοϊκότερη μεταχείριση από τους Ευρωπαίους στο πρώτο τρίμηνο του 2015 εν συγκρίσει με εμάς, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.
Δεν εκπλήσσομαι που ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν «όχι», πρόσθεσε στη συνέχεια, για να καταγγείλλει μάλιστα πως εάν το καινούριο είναι ουρές έξω από τις τράπεζες, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και περιοριστική πολιτική, ο λαός δεν θέλει κάτι τέτοιο...
Εμείς ξέραμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση, εσείς δεν ξέρατε, υποστήριξε στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης.
Ο κίνδυνος δεν πέρασε, δεν έχει μηδενιστεί, προειδοποίησε, για να επισημάνει, στη συνέχεια, πως "πρέπει να παραδεχθείτε ότι η στάση της αντιπολίτευσης σας έδωσε αρκετά διαπραγματευτικά όπλα στη φαρέτρα σας".
Ανεβάζοντας εκ νέου τους τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε, σε όλους τους τόνους πως είναι καλύτερη μία κακή συμφωνία από μία μη συμφωνία. 
Η συμφωνία φέρει τη δική σας υπογραφή, είναι δικιά σας και εσείς πρέπει να την υλοποιήσετε, τόνισε, για να προσθέσει πως "η συμφωνία φέρει ξεκάθαρα την υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου", αλλά η ΝΔ είναι εδώ για να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Δεν θέλουμε ανταλλάγματα για το «ναι», διεμήνυσε, για να προσθέσει, ωστόσο, πως θα ήταν καλύτερα να πάρουμε τα email Χαρδούβελη και μετά να βγούμε στις αγορές.
Ψηφίζουμε ναι στην πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, γιατί εμείς εγγυόμαστε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, κατέληξε.

Η μάχη στην ολομέλεια της βουλής

Κωνσταντοπούλου: Να αποτρέψει η βουλή το σενάριο της αριστερής παρένθεσης - Διαγραφή του χρέους η λύση
Διαγραφή του χρέους είναι η μόνη λύση, τόνισε, από το βήμα της βουλής, η πρόεδρός της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους πως πρέπει να προστατευτεί ο ελληνικός λαός από περαιτέρω περιστολή των δικαιωμάτων του.
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχετε φορτώσει με 32 χιλ. ευρώ χρέος κάθε μωρό που παίρνει την πρώτη του ανάσα, κατήγγειλε η πρόεδρος της βουλής για να χαρακτηρίσει στη συνέχεια μαύρη μέρα για τη δημοκρατία τη σημερινή.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους είπαν ότι είναι ανεπίτρεπτο το 2015 να διοργανώνεται μία προσπάθεια αντεκδίκησης στους Έλληνες, διεμήνυσε η πρόεδρος της βουλής, για να προσθέσει πως το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ ενώθηκε με την κοινωνία.
Καλείται η Βουλή να επικυρώσει μέσα σε 2,5 ώρες μία συμφωνία που τσακίζει τον λαό και ένα ταμείο χειρότερο από το ΤΑΙΠΕΔ, εξήγησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η κυβέρνηση και ο λαός εκβιάζονται και αν ο εκβιασμός ολοκληρωθεί απόψε, τότε θα επαναληφθεί, προειδοποίησε στη συνέχεια, για να χαρακτηρίσει εξευτελιστική την απαίτηση να καταργηθούν νόμοι που έχουν ψηφιστεί.
Το μνημόνιο είναι η λάθος συνταγή, κατήγγειλε η πρόεδρος της βουλής.
Το κοινοβούλιο πρέπει να αποτρέψει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, τόνισε, για να καταγγείλλει πως "Θέλουν να κάνουμε τα αντίθετα απ' ό,τι πιστεύουμε".
Το μνημόνιο σκοτώνει, εξήγησε, για να χαρακτηρίσει πως αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι πραγματική κατάλυση της δημοκρατίας.
Δεν είμαστε οι πρώτοι, ο εκβιασμός έγινε το 2013 στην Κύπρο, πρόσθεσε η ίδια.
Θέλουν αυτοί που έπρεπε να απολογούνται στην ιστορία, να επιστρέφουν κουνώντας το δάχτυλο, τόνισε επίσης.
Διεκδικήσαμε την εξουσία για να την επιστρέψουμε στον λαό, σημείωσε για να τονίσει πως το όχι του λαού δεν ήταν υπό προϋποθέσεις.
Οι πολίτες καταψήφισαν τα μέτρα και δεν έχουμε το δικαίωμα να μην τους σεβαστούμε, υποστήριξε η πρόεδρος της βουλής, για να επισημάνει πως ο λαός είπε ένα μεγάλο "όχι" στα τελεσίγραφα και αυτό το "όχι" δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε "ναι" με την ψήφο μας.

Τσακαλώτος: Είναι πολύ νωρίς να κριθεί η συμφωνία - Δεν ξέρω εάν κάναμε το σωστό, αλλά δεν είχαμε άλλες επιλογές
Είναι πολύ νωρίς να κριθεί η συμφωνία, διεμήνυσε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην ολομέλεια κατά τη διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα πρώτα προαπαιτούμενα.
Είναι πολύ νωρίς να κριθεί η συμφωνία, τόνισε, για να επισημάνει πως πολλά θα εξαρτηθούν από τις αλλαγές στην Ευρώπη.
Τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη θα δοκιμαστεί, προειδοποίησε ο υπουργός, για να παραδεχθεί πως δεν έχει πλέον τα ίδια αισθήματα για την Ευρώπη.
Με συμμαχίες κατά της λιτότητας θα επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τόνισε.
Δεν ξέρω εάν κάναμε το σωστό, αλλά δεν είχαμε άλλες επιλογές, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, για να επισημάνει πως πρέπει να αυξήσουμε την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και των φόρων για να αντιστρέψουμε τις αδικίες.
Έχουμε αυξήσει το φόρο αλληλεγγύης για εισοδήματα πάνω από 30 χιλ. ευρώ και τον φόρο 8% των βουλευτών και έχουμε κάνει προσπάθεια να μοιράσουμε δικαιότερα τα βάρη, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και να κάνουμε αναδιανομή του εισοδήματος, σημείωσε, για να στείλει μήνυμα πως αν η Αριστερά και η κυβέρνηση δεν χτυπήσουν το παλιό πολιτικό σύστημα, η χώρα δεν θα έχει μέλλον.
Προσπαθήσαμε να βάλουμε στο πρόγραμμά πράγματα για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, σημείωσε, για να προσθέσει πως "Θέλουμε μία κοινωνία που δουλεύει πολλά χρόνια και πληρώνει φόρους και να έχουμε κατανάλωση".
Η συμφωνία θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα, επανέλαβε, για να σημειώσει πως το ταμείο που θα είναι στην Ελλάδα πρέπει να είναι επενδυτικό.
Δεν είπαμε ότι είναι μία καλή συμφωνία, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για τον κόσμο της εργασίας.
Δεν ξέρω εάν κάναμε το σωστό, αλλά δεν είχαμε άλλες επιλογές, κατέληξε.

Καμμένος: Εάν πέσει αυτή η κυβέρνηση, δεν θα υπάρχει ελπίδα ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη
Εάν πέσει αυτή η κυβέρνηση, δεν θα υπάρχει ελπίδα ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη, υποστήριξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η συγκυβέρνηση πρέπει να επικυρώσει τη συμφωνία, γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει ελπίδα.
Όπως κατήγγειλε, η συμφωνία είναι προϊόν εκβιασμού.
«Καλώ τους βουλευτές της συμπολίτευσης να ψηφίσουν κατά της συνείδησή τους» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση - Καταθέτει πρόταση για βελτιώσεις της συμφωνίας έως τη Δευτέρα
Κύριε Τσίπρα... Δεν νοείται να κρατάτε στην κυβέρνηση όσους σας καταψηφίζουν, διεμήνυσε από το βήμα της βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, βάλλοντας κατά της στάσης συγκεκριμένων υπουργών της κυβέρνησης.
"Σήμερα καταψηφίζουν την πρόταση του Τσίπρα, αλλά κρατάνε τις καρέκλες και τα προνόμια... Υπάρχει πολύ θράσος σε αυτή τη χώρα", κατήγγειλε ο κ. Θεοδωράκης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε επίθεση στους συνωμότες της δραχμής που, όπως εξήγησε, κρύφτηκαν πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα και πήραν καρέκλες.
Έπρεπε σήμερα να είμαστε όλοι εδώ, ανέφερε επίσης, για να επισημάνει πως "έπρεπε να είχαμε τον χρόνο και το θάρρος να πούμε γιατί φτάσαμε εδώ".
Απορώ με αυτούς που χλευάζουν τις ουρές των ΑΤΜ, τόνισε για να επισημάνει πως "Δεν είναι το χρήμα, αλλά είναι οι κόποι τους.
Πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες, τόνισε, εκφράζοντας την ανάγκη να "κλείσουμε τις πόρτες στους γραφειοκράτες, στις συντεχνίες, στα συμφέροντα για να μη σερνόμαστε από μνημόνιο σε μνημόνιο". 
Επανάσταση σήμερα είναι να ξαναχτίσουμε τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, να δώσουμε ευκαιρία στους νέους, να τονώσουμε την αγροτιά, σημείωσε για να προσθέσει πως η μάχη δεν είναι μόνο για αυτή τη χώρα.
Παλεύουμε να νικήσουμε τα παράσιτα, τους φοροφυγάδες, το λόμπι της δραχμής, τόνισε.
Ο κ. Θεοδωράκης απέκλεισε τα σενάρια συμμετοχής του Ποταμιού σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, για να τονίσει πως το Ποτάμι θα παραμείνει η αντιπολίτευση των μεταρρυθμίσεων.
Ταυτόχρονα προανήγγειλε πως μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιουλίου το Ποτάμι θα καταθέσει επίσημη πρόταση για βελτιώσεις στη συμφωνία.

Μιχαλολιάκος: H κυβέρνηση πρόδωσε τον λαό - Εθνική ταπείνωση η συμφωνία
Να αποχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση γιατί πρόδωσε τον ελληνικό λαό ζήτησε, μιλώντας στη βουλή, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος.
Ο ΦΠΑ είναι ένας έμμεσος φόρος, ένας καπιταλιστικός φόρος σύντροφοι της αριστεράς και έχει σημασία για τον φτωχό λαό, κατήγγειλε ο κ. Μιχαλολιάκος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.
Όπως τόνισε "ο μόχθος των αγροτών για 3000 χρόνια αποτελούσε την ψυχή του έθνους και η κυβέρνηση πλέον τους θεωρεί businessmen.
Η ΕΕ δεν ήθελε αγρότες και κτηνοτρόφους, τους ήθελε πρόωρα συνταξιοδοτημένους και τώρα μας ψέγει για τις πρόωρες συντάξεις".
Η σημερινή διαδικασία είναι υποτιμητική για το κοινοβούλιο της χώρας, αφού γίνεται κατά παραγγελία των εμπόρων των εθνών, τόνισε επίσης, για να επαναλάβει πως η ελληνική κυβέρνηση πρόδωσε τον ελληνικό λαό.
Ο ελληνικός λαός αποφάσισε "όχι" και μετά η κυβέρνηση το μετέτρεψε σε "ναι" με μία πρόταση πολύ χειρότερη από αυτή του Juncker, σημείωσε, για να επισημάνει στη συνέχεια πως κανείς δεν έχει καταλάβει πώς αντιστράφηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σε πέντε μέρες.
Η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να είχε αποχωρήσει όταν είπαν για το ίδρυμα που θα ήταν στο Λουξεμβούργο, διεμήνυσε, για να προσθέσει πως "τελικά αυτό το ίδρυμα θα είναι στην Αθήνα και θα έχει τη ΔΕΗ, τα λιμάνια τους υδρογονάνθρακες.
Είμαστε μια χώρα υπό κατοχή".
Το μνημόνιο δεν θα είναι μόνο αριστερό, αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σημείωσε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλολιάκος κατήγγειλε εκ νέου πως σε κανέναν τηλεοπτικό σταθμό δεν προβάλλεται το τρίτο κόμμα.
Ποτέ δεν συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΚΤ και δεν αποφάσισαν τα 2/3 του για το κόψιμο του ELA και δεν την καταγγείλαμε, τόνισε επίσης, αναφερόμενος στη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία του ελληνικού λαού στις ουρές των ΑΤΜ, πρόσθεσε.

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Αποφεύχθηκε το Grexit – Αναγκαίος ο συμβιβασμός - Καταστροφικά τα σενάρια κυβέρνησης ειδικού σκοπού
Ο συμβιβασμός ήταν αναγκαίος καθώς απετράπη το Grexit, υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή.
Όπως εξήγησε, ήρθε η ώρα να σταματήσουν τα ψέματα, καθώς η συμφωνία είναι δύσκολη, επώδυνη αλλά κρατάει τη χώρα όρθια.
«Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί ως βάση για το μέλλον της Ελλάδας» συνέχισε.
«Η θετική ψήφος δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν δίνουμε λευκή επιταγή, συγχωροχάρτι. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας» συμπλήρωσε.
Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, ξεκαθάρισε ότι τα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικού σκοπού και ορισμένου χρόνου είναι καταστροφικά.
Ο Τσίπρας υπογράφει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, συνέχισε καλώντας τον Πρωθυπουργό να χτίσει πάνω στις προσπάθειες των προηγούμενων ετών.
Ο Πρωθυπουργός έχει καθήκον να διασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας, κατέληξε η Φ. Γεννηματά.

Κουτσούμπας: Ο λαός θα πληρώσει το μνημόνιο Τσίπρα - Είπατε ψέμματα στον λαό
Ο λαός θα πληρώσει το μνημόνιο Τσίπρα, κατήγγειλε από το βήμα της βουλής ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης τελείωσε και τα νταούλια δεν βαράνε στην ΕΕ, τόνισε, ενώ απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε χαρακτηριστικά πως "για όλους έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της αλήθειας κ. Τσίπρα.
Από τα λεφτά υπάρχουν φτάσαμε στο μνημόνιο 1, το 2012 στο μνημόνιο 2 και σήμερα το 2015 στο μνημόνιο 3, κατήγγειλε επίσης ο κ. Κουτσούμπας, για να τονίσει επίσης πως "μια μέρα μετά το δημοψήφισμα βρεθήκατε αγκαλιά με τους υποστηρικτές του ναι.
Παραμυθιάσατε μεγάλο μέρος του λαού για να σας ενισχύσει στην κάλπη και δεν προετοιμάσατε καμία εναλλακτική λύση, διεμήνυσε ο κ. Κουτσούμπας, κλιμακώνοντας την επίθεσή του σε βάρος της κυβέρνησης.
Όλοι προβάλλουν το φόβητρο της χρεοκοπίας για να δεχτεί ο λαός μία συμφωνία εύθραυστη, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, για να προσθέσει πως ο λαός οδηγείται στη χρεοκοπία, πληρώνοντας ένα κρατικό χρέος που δεν δημιούργησε.
Ο κ. Κουτσούμπας προειδοποίησε πως θα γίνει ξεζούμισμα των εργαζομένων, καταγγέλλοντας πως την ίδια ώρα οι εφοπλιστές συνεχίζουν να πληρώνουν φόρο τα ναύλα λίγων ημερών.
Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε μύθο την περιβόητη και δικαιότερη κατανομή των βαρών.
"Λέτε στον αγρότη, τον συνταξιούχο να ξεχάσει τα παλιά μέτρα και βάζετε νέα... Αύξηση φοροαφαίμαξης, κατάργηση κυριακάτικης αργίας, φόροι στους αγρότες, ανεξάρτητο ταμείο με περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας", τόνισε.

Να μπλοκάρει τις διαδικασίες επιχείρησε εκ νέου η πρόεδρος της Βουλής - Απορρίφθηκε η πρότασή της να ξεκινήσει η ολομέλεια στις 08:00 το πρωί της Πέμπτης
Πρόταση να ξεκινήσει η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής στις 08:00 το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουλίου κατέθεσε στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, κατά τις πληροφορίες, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η πρόταση της προέδρου της Βουλής απορρίφθηκε.
Είναι εμφανές ότι για μια ακόμη φορά η πρόεδρος της Βουλής επιχείρησε να καθυστερήσει και να μπλοκάρει τις διαδικασίες, δεδομένου ότι δεν συμφωνεί με την ψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων από τη βουλή.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση της προέδρου της Βουλής προκάλεσε τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων.

Θυελλώδης η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτερολογία Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα: Χωρίς τη στήριξή σας, δεν μπορώ να είμαι πρωθυπουργός
Ηχηρό μήνυμα για την επόμενη μέρα της κυβέρνησης απέστειλε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Κατά τη δευτερολογία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά πως "Είμαι πρωθυπουργός γιατί έχω Κοινοβουλευτική Ομάδα στην οποία στηρίζομαι και βασίζομαι".
"Εάν δεν έχω τη στήριξή σας, δυσκολεύομαι να είμαι πρωθυπουργός την επόμενη μέρα", διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του.
"Ή είστε μαζί μου ή δεν είμαι πρωθυπουργός", τόνισε επίσης.

Έκκληση Τσίπρα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Να διατηρηθεί η ενότητα του κόμματος - Δεν υπήρχε εναλλακτική
Έκκληση να διατηρηθεί η ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την εισήγησή του, ο Αλ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι συναισθάνεται απολύτως τα ζητήματα, τις κριτικές, τις αιτιάσεις, τους προβληματισμούς και τις διαφωνίες.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τις διαπραγματευτικές προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες, καθώς επίσης και το πώς διαμορφώθηκαν τα διλήμματα.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε εν συνεχεία, ότι ο ίδιος από την πλευρά του εξάντλησε όλες τις διαπραγματευτικές δυνατότητες, εξέτασε όλες τις εναλλακτικές λύσεις και ζήτησε με ειλικρινή τρόπο από όσα μέλη της Κ.Ο. διαφωνούν, να του προτείνουν κάποια αξιόπιστη και πραγματική εναλλακτική που θεωρούν ότι ο ίδιος δεν σκέφτηκε ή δεν υλοποίησε μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

Λαφαζάνης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Δεν υπάρχουν μονόδρομοι
Δεν υπάρχουν μονόδρομοι, διεμήνυσε, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης.
Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε χαρακτηριστικά πως είναι διαφορετικό πράγμα η στήριξη της κυβέρνησης και άλλο πράγμα η καταψήφιση του μνημονίου.

Κωνσταντοπούλου προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφίστε όχι - Αυτή είναι η πραγματική στήριξη της κυβέρνηση
Να ψηφίσουν όχι στα νέα μέτρα κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την εισήγησή της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
"Ψηφίστε όχι για να στηριχθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Το όχι είναι η πραγματική στήριξη της κυβέρνησης", διεμήνυσε.
Ταυτόχρονα εξέφρασε την ανάγκη να αξιοποιηθεί το πόρισμα της επιτροπής αλήθειας για το χρέος, αλλά και η Ελλάδα να ζητήσει ως χώρα βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς.

Νωρίτερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Η συνεδρίαση της Ολομέλειας επί της συμφωνίας δύναται να διαρκέσει έως και 10 ώρες.
Επομένως, η ψήφιση θα πραγματοποιηθεί, όπως όλα δείχνουν, τα μεσάνυχτα.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενσωμάτωσε στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου για τις επείγουσες ρυθμίσεις για την διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης το άρθρο 1 το οποίο αφορά την κύρωση της ανακοίνωσης Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ευρωζώνης (Eurosummit), μετά από αίτημα των ΑΝΕΛ. 
Ο κ. Τσακαλώτος επικαλέστηκε για την αλλαγή αυτή, το άρθρο 112 η Βουλή μπορεί να κυρώσει μόνο διεθνείς συμβάσεις και διεθνείς συνθήκες.
«Αυτό σημαίνει ότι όποιος ψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο συμφωνεί και με την αιτιολογική έκθεση, άρα συμφωνεί και με την συμφωνία που είχαμε την Δευτέρα στις Βρυξέλλες», κατέστησε σαφές ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος προέβη ταυτοχρόνως και σε νομοθετικές βελτιώσεις.

www.bankignews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης