Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Όποια και εάν είναι η έκβαση της Συνόδου, όλοι θα είναι δυσαρεστημένοι…

FT: Όποια και εάν είναι η έκβαση της Συνόδου, όλοι θα είναι δυσαρεστημένοι…
Όλοι συνειδητοποιούν ότι το ελληνικό πρόβλημα θα παραμείνει άλυτο
Οποιαδήποτε και εάν είναι η έκβαση της Συνόδου Κορυφής, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα είναι απογοητευμένα, εκτιμά η βρετανική εφημερίδα Financial Times, αναφερόμενη στην κρισιμότερη συνεδρίαση της Ευρωζώνης τα τελευταία χρόνια.
«Μετά από πέντε χρόνια, το ελληνικό deal - εφόσον υπάρξει - θα καταστήσει τους συμμετέχοντες απογοητευμένους, ανήσυχους και κακόπιστους» επισημαίνει το δημοσίευμα, διευκρινίζοντας ότι όλοι συνειδητοποιούν ότι το ελληνικό πρόβλημα θα παραμείνει άλυτο.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, η στήριξη της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Κομισιόν στην Ελλάδα υποδηλώνει την εκτίμηση ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα συνεπάγεται απρόβλεπτες οικονομικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις.
Από την άλλη πλευρά, συνεχίζει το δημοσίευμα, υπάρχει η πεποίθηση βάσει της οποίας η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα, η δημοσιονομική πειθαρχία και η μεταρρύθμιση του δημοσίου.
Σε κάθε περίπτωση, εξηγούν οι Financial Times, η Ευρωζώνη πρέπει να αποφασίσει ποιο τίμημα διατίθεται να πληρώσει ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει ποιο τίμημα προτίθεται να καταβάλλει προκειμένου να ευθυγραμμίσει την Ελλάδα με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ταυτότητα.
Προφανώς, υπερθεματίζει το δημοσίευμα, κάθε πλευρά πρέπει να πραγματοποιήσει ορισμένες υποχωρήσεις προκειμένου να αποτραπεί η κορύφωση της ελληνικής κρίσης.
Με τις ελληνικές τράπεζες να αδυνατούν να επιστρέψουν σε βιώσιμη κατάσταση και την προθεσμία για την αποπληρωμή των ομολόγων της ΕΚΤ να πλησιάζει, η στιγμή όπου η Ευρωζώνη και η Ελλάδα θα κληθούν να διαχειριστούν την κορύφωση της κρίσης πλησιάζει πολύ γρήγορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης