Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Kraemer (Commerzbank): Η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αύξησε τις πιθανότητες για συμφωνία

Kraemer (Commerzbank): Η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αύξησε τις πιθανότητες για συμφωνία
Η διαπραγμάτευση εξακολουθεί να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού καθώς πέρα από μερικές αλλαγές αισθητικού χαρακτήρα, ο Τσίπρας κατέθεσε τον ίδιο κατάλογο μεταρρυθμίσεων
"Η νέα πρόταση που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση προς τους δανειστές της, με στόχο την περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη της χώρας μέσω ενός τρίτου πακέτου, έχουν αυξήσει της πιθανότητες συμφωνίας" υποστηρίζει ο ο Joerg Kraemer, επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank.
Όπως σχολιάζει ο γερμανός οικονομολόγος  "η διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών εξακολουθεί να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού καθώς πέρα από μερικές αλλαγές αισθητικού χαρακτήρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε τον ίδιο κατάλογο μεταρρυθμίσεων που είχαν απορρίψει οι πολίτες της χώρας την περασμένη εβδομάδα μέσω του δημοψηφίσματος".
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank σχολιάζει ότι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να «βγει ασπροπρόσωπος» απέναντι στον λαό του μετά την πρόταση συμφωνίας που κατέθεσε, είναι να αποσπάσει κάτι ακόμη για τη χώρα του. Αυτό θα μπορούσε, να είναι ορισμένες ελαφρύνσεις στην εξυπηρέτηση του χρέους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης