Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Πιο πιθανή η συμφωνία - Οι κίνδυνοι παραμένουν μεγάλοι και απαιτείται περαιτέρω πρόοδος

Deutsche Bank: Πιο πιθανή η συμφωνία - Οι κίνδυνοι παραμένουν μεγάλοι και απαιτείται περαιτέρω πρόοδος
Η επίτευξη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της είναι πλέον πιθανότερο σενάριο, από ό,τι το Grexit, αναφέρει σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου, η Deutsche Bank.
Τονίζει, ωστόσο, πως «παρά το δειλό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση», τα πισωγυρίσματα που έχουν σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις καθιστούν εξαιρετικά κρίσιμο το διήμερο που ακολουθεί.
Παράλληλα, διευκρινίζει πως «σε κάθε περίπτωση ορισμένες σημαντικές διαφορές παραμένουν, ενώ είναι ασαφές αν οι Θεσμοί θα απαιτήσουν επιπλέον μέτρα από όσα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση».
Γενικότερα η λίστα των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση είναι παρόμοια με την λίστα που είχαν προτείνει οι δανειστές στις 26 Ιουνίου, με την ελληνική κυβέρνηση να υποχωρεί σε πολλές από τις κόκκινες γραμμές της.
Ειδικότερα, η Deutsche Bank αναφέρει πως περιλαμβάνονται περικοπές συντάξεων και αλλαγές στον ΦΠΑ, ωστόσο εντοπίζονται ακόμα κάποια σημεία τριβής, κυρίως στο χρονοδιάγραμμα που τίθεται για τις αλλαγές στις συντάξεις και στις μεταρρυθμίσεις για τον εργασιακό τομέα.
Αν και η συμφωνία είναι πιθανότερη πλέον, εντούτοις παραμένουν μεγάλοι οι κίνδυνοι αποτυχίας και απαιτείται περαιτέρω πρόοδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης