Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ο Τσίπρας πάει στους πιστωτές και ζητά 53,5 δισ. ευρώ – Αμφίβολο το τρίτο πακέτο

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ο Τσίπρας πάει στους πιστωτές και ζητά 53,5 δισ. ευρώ – Αμφίβολο το τρίτο πακέτο
Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται να συγκλίνουν με αυτές των δανειστών
Ο κ. Τσίπρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας, πάει στους πιστωτές και ζητά 53,3 δισ. ευρώ, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της, η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική κρίση χρέους και την πρόταση για μεταρρυθμίσεις, που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους Θεσμούς.
Η FAZ παραμένει, ωστόσο, σε αμφιβολία για το αν θα υπάρξει τελικά συμφωνία και τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, παρότι εκτιμά ότι νέες προτάσεις συγκλίνουν στις απαιτήσεις των πιστωτών.
Ειδικότερα, αναφέρει πως περιλαμβάνονται σε αυτές «περικοπές σε συντάξεις, αυξημένη φορολογία», που ήταν «μέχρι τώρα οι απαιτήσεις των πιστωτών».
Ωστόσο, υποστηρίζει ότι παρά την φαινομενική σύγκλιση, η επιδείνωση της ελληνικής οικονομία τις τελευταίες εβδομάδες, ενδεχομένως να καταστεί αφορμή από τους πιστωτές για πιο σκληρά μέτρα.
Αναλυτικότερα, διευκρινίζει πως παρά τις νέες προτάσεις της Αθήνας, μένει να φανεί αν οι πιστωτές θα απαιτήσουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, καθώς η ελληνική οικονομία δέχθηκε σφοδρό πλήγμα εξαιτίας της μεγάλης αβεβαιότητας, ενώ έχει μειωθεί σημαντικά και η είσπραξη φόρων.
Τέλος, το γερμανικό δημοσίευμα κάνει αναφορά και στις εσωκομματικές διαφωνίες, που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης