Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θέμα χρέους από τον Tusk - Ζητά ρεαλιστικά μέτρα από την Ελλάδα και βιώσιμη πρόταση από τους δανειστές για το χρέος

Θέμα χρέους από τον Tusk - Ζητά ρεαλιστικά μέτρα από την Ελλάδα και βιώσιμη πρόταση από τους δανειστές για το χρέος
Επιβεβαιώνει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Θέμα διευθέτησης του ελληνικού χρέους θέτει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, εν αναμονή της τελικής πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης. 
«Ελπίζω ότι θα λάβουμε μια αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα σήμερα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Donald Tusk, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι οι Θεσμοί θα πρέπει να απαντήσουν στη ρεαλιστική πρόταση της Ελλάδας με μια εξίσου ρεαλιστική πρόταση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ώστε η συμφωνία που θα επιτευχθεί να είναι «αμοιβαία επωφελής».
Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως το γεγονός ότι η Ευρώπη βοηθά την Ελλάδα δεν δικαιολογεί την κακή οικονομική φιλοσοφία, που οδήγησε στην κρίση.
Τέλος, ο Tusk γνωστοποίησε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Tusk συνόδευσε τις δηλώσεις του με μία φράση στα λατινική «Magnum vectigal est parsimonia», η οποία μεταφράζεται ως «η οικονομία είναι μεγάλο έσοδο».
Όπως σχολιάζει ο Guardian, η σημερινή παρέμβαση του Tusk για το ελληνικό χρέος ενδεχομένως αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς εντείνει την πίεση στη Γερμανία, η οποία απορρίπτει κάθε συζήτηση για αναδιάρθρωση. 
Μάλιστα ο Guardian συνδέει τη δήλωση Tusk με την πίεση που ασκούν ΔΝΤ και ΗΠΑ για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της, η οποία θα περιλαμβάνει και τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. 
Πάντως νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε ότι το ελληνικό χρέος θα εξεταστεί τον Οκτώβριο. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης