Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Οι 5 κρίσιμες προθεσμίες έως την αμετάκλητη προθεσμία της Κυριακής 12 Ιουλίου

FT: Οι 5 κρίσιμες προθεσμίες έως την αμετάκλητη προθεσμία της Κυριακής 12 Ιουλίου
Την Δευτέρα, ή θα υπάρξει η οριστική επίλυση της ελληνικής κρίσης, ή θα συντελεστεί το μοιραίο...
Η αντίστροφή μέτρηση για την Ελλάδα έχει ξεκινήσει, προειδοποιούν οι Financial Times, ενόψει της Κυριακής, η οποία είναι η τελευταία προθεσμία ώστε να υπάρξει συμφωνία.
Από αύριο, επισημαίνει το βρετανικό περιοδικό, ξεκινάει μία σειρά κατά μέρους προθεσμιών, η τήρηση των οποίων είναι απαραίτητη ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία ως το τέλος της εβδομάδας.
Την Δευτέρα, ή θα υπάρξει η οριστική επίλυση της ελληνικής κρίσης, ή θα συντελεστεί το μοιραίο, οδηγώντας την Ευρωζώνη σε αχαρτογράφητα νερά.




Η πρώτη προθεσμία είναι η 9η Ιουλίου, όπου η Ελλάδα πρέπει να υποβάλλει τα μέτρα που θα συνοδεύουν το νέο πρόγραμμα βοήθειας από τον ESM.
Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους, τα συγκεκριμένα μέτρα πρέπει να είναι πιο ρεαλιστικά και βαθύτερα εν συγκρίσει με όσα βρίσκονταν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τις προηγούμενες εβδομάδες.





Την Παρασκευή, 10 Ιουλίου, είναι η δεύτερη προθεσμία, όπου τα ευρωπαϊκά όργανα πρέπει να αξιολογήσουν το αίτημα της Ελλάδας προς τον ESM.
Mε τον χρόνο να εξαντλείται με ταχύτατους ρυθμούς, η αποτίμηση πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών.





Το Σάββατο, 11 Ιουλίου, κατά πολλούς είναι η κρισιμότερη μέρα, όπου οι 19 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν, βάσει της εισήγησης των ευρωπαϊκών οργάνων, εάν θα ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα.





Την Κυριακή, 12 Ιουλίου, εάν έχει ανάψει το πράσινο φως για τις διαπραγματεύσεις, η Σύνοδος Κορυφής ίσως αναβληθεί, καθώς δεν θα υπάρχει αντικείμενο προς συνεδρίαση.
Εάν όμως δεν υπάρχει θετική εισήγηση από το Eurogroup, οι 28 ηγέτες της Ε.Ε. θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν ένα πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ελλάδα, το οποίο θα επιλύει τις αυξανόμενες ελλείψεις σε φάρμακα, τρόφιμα και καύσιμα.





Την Δευτέρα, 13 Ιουλίου, ή θα σφραγιστεί η οριστική απόρριψη του Grexit ή θα ανοίξει η πόρτα της εξόδου από την Ευρωζώνη.
Εάν υπάρχει συμφωνία, τότε τα εθνικά κοινοβούλια θα εγκρίνουν το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Εάν δεν υπάρχει συμφωνία, η προσοχή θα στραφεί προς την ΕΚΤ και την πιθανότητα άρσης της βοήθειας προς τις ελληνικές τράπεζες, εξέλιξη η οποία θα επισφραγίσει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης