Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Ντροπή για την Ευρωζώνη η επίλυση της ελληνικής κρίσης, μέσω της απειλής του Grexit

FT: Ντροπή για την Ευρωζώνη η επίλυση της ελληνικής κρίσης, μέσω της απειλής του Grexit
«Η έξοδος μίας χώρας από μία νομισματική ένωση θα καταστήσει το ευρώ άκρως ευάλωτο σε κάθε επικείμενη οικονομική κρίση»
Η Ευρωζώνη πρέπει να επιλύσει την ελληνική κρίση, αποφεύγοντας κάθε απειλή εξόδου, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Financial Times.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο των Financial Times, Martin Wolf, οι αλλεπάλληλες συσκέψεις για την Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η αποχώρηση της Ευρωζώνης θα παράξει μία μόνιμη αστάθεια εντός της Ευρωζώνης, γεγονός που θα συνεπάγεται στην αποσταθεροποίηση του κοινού νομίσματος.
«Η έξοδος μίας χώρας από μία νομισματική ένωση θα καταστήσει το ευρώ άκρως ευάλωτο σε κάθε επικείμενη οικονομική κρίση» επισημαίνει ο δημοσιογράφος των Financial Times, προειδοποιώντας για τη δημιουργία ενός αρνητικού «ιστορικού».


Greece chart


Βέβαια, προσθέτει, ορισμένες χώρες του πυρήνα της Ευρωζώνης εκτιμούν ότι ο φόβος μίας εξόδου θα οδηγήσει τις ανυπάκουες χώρες στην επιβολή αυστηρών πολιτικών πειθαρχίας.


Greece chart


Άλλες όμως χώρες, όπως η Γαλλία, προειδοποιεί ότι η απειλή εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη επί της ουσίας, μηδενίζει τον λόγο ύπαρξης του κοινού νομίσματος.


Greece chart


«Το μείζον ερώτημα είναι εάν τα μέλη της Ευρωζώνης θέλουν να καταστήσουν την απειλή εξόδου μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» τονίζουν οι Financial Times.
Όπως εξηγεί ο δημοσιογράφος, η νομισματική ένωση οφείλει να επιλύσει την ελληνική κρίση, αποφεύγοντας την απειλή της εξόδου.
«Πρέπει να εξαντληθεί κάθε εναλλακτική οδός» συμπληρώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης