Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα είναι πιθανότερη, ωστόσο παραμένει δύσκολη

Deutsche Bank: Η επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα είναι πιθανότερη, ωστόσο παραμένει δύσκολη
Η Ευρώπη στηρίζει ξεκάθαρα την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας 
Πιθανότερη εκτιμά ότι είναι η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών η Deutsche Bank, μετά την χθεσινή (7/7) Σύνοδο Κορυφής, όπου καθορίστηκε το πλαίσιο για να αποφευχθεί το Grexit.
Ειδικότερα, αναφέρει πως η Ελλάδα έχει ουσιαστικά να διαπραγματευτεί το περίγραμμα ενός νέου, τρίτου προγράμματος διάσωσης με τον ESM (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας), έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας (12/7).
Αν η ελληνική πλευρά είναι διατεθειμένη να το δεχθεί αυτό παραμένει ένα ανοιχτό ερώτημα, τονίζει η Deutsche Bank.
Το δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας (5/7) και η απάντηση του ελληνικού λαού ενίσχυσε την πολιτικά την εξουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει το πολιτικό κεφάλαιο για να ψηφιστεί η συμφωνία, που θα φέρει, από το Κοινοβούλιο της Ελλάδας.
Παράλληλα, επισημαίνει η γερμανική τράπεζα, είναι πιθανό ότι θα απαιτηθεί μεγαλύτερος πολιτικός συμβιβασμός από ό,τι πριν το δημοψήφισμα.
Ωστόσο, υποστηρίζει πως η συμφωνία είναι ελαφρώς πιθανότερη, δεδομένου ότι η Ευρώπη συνεχίζει να στηρίζει ξεκάθαρα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, την ίδια ώρα που το πολιτικό και οικονομικό κόστος των ελέγχων κεφαλαίου αυξάνεται.
Η συμφωνία αν και ελαφρώς πιθανότερη παραμένει δύσκολη, υπογραμμίζει, ωστόσο, η Deutsche Bank.
Το μέλλον της πορείας της Ελλάδας στο ευρώ, πιθανόν θα αποφασιστεί στο τέλος αυτής της εβδομάδας, καταλήγει η γερμανική τράπεζα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης